Με το ένα χέρι μοίραζε διαφημιστικά φυλλάδια, με το άλλο αφαιρούσε κινητά τηλέφωνα και χρήματα
Κοινωνία

Με το ένα χέρι μοίραζε διαφημιστικά φυλλάδια, με το άλλο αφαιρούσε κινητά τηλέφωνα και χρήματα

Ένας 29χρονος αλλοδαπός είχε στήσει «φάμπρικα» κλοπής κινητών τηλεφώνων από καταστήματα και γραφεία εταιρειών στην Αττική, μεταξύ των οποίων και έξι περιοχές στον Βόρειο Τομέα Αθηνών. Ωστόσο, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς έβαλαν τέλος στη δράση του το πρωί της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών κλοπών που είχαν καταγραφεί σε διάφορες περιοχές της Αττικής σε βάρος υπαλλήλων καταστημάτων, επιχειρήσεων ή εταιρειών, από δράστη που εισερχόταν σε αυτά με το πρόσχημα διαμοιρασμού διαφημιστικών φυλλαδίων ή πώλησης κουπονιών φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω υπηρεσίας εξιχνιάστηκαν 16 κλοπές στις περιοχές του Παγκρατίου, της Νέας Ιωνίας, της Κηφισιάς, του Αγίου Δημητρίου, της Νέας Ερυθραίας, της Αγίας Παρασκευής, της Λυκόβρυσης, της Νέας Σμύρνης, της Πεύκης και της Ηλιούπολης.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους ο κατηγορούμενος, υποδυόμενος τον διανομέα φυλλαδίων ή τον πωλητή κουπονιών φιλανθρωπικού χαρακτήρα, εισερχόταν στα καταστήματα και τοποθετούσε τα φυλλάδια, καλύπτοντας κυρίως τα κινητά τηλέφωνα, χρηματικά ποσά ή άλλα προσωπικά αντικείμενα των εργαζομένων. Ακολούθως, αφού τα θύματα δεν επεδείκνυαν ενδιαφέρον για το περιεχόμενο των φυλλαδίων, ο 29χρονος, χωρίς να γίνεται αντιληπτός, με επιδεξιότητα έπαιρνε πίσω τα φυλλάδια, αφαιρώντας ταυτόχρονα τα κινητά τηλέφωνα, που είχε καταφέρει να καλύψει με αυτά και αποχωρούσε.

Ορισμένες φορές, εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία των υπαλλήλων, αφαιρούσε τόσο τα κινητά τους τηλέφωνα, όσο και χρηματικά ποσά και άλλα προσωπικά τους αντικείμενα.

Ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή στοιχείων: Ελληνική Αστυνομία

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet