Νίκη των Πολιτών: Να παραμείνει ανοιχτή η πλατεία Άη Γιάννη στην Αγ. Παρασκευή
Κοινωνία

Νίκη των Πολιτών: Να παραμείνει ανοιχτή η πλατεία Άη Γιάννη στην Αγ. Παρασκευή

Η δημοτική παράταξη Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής, με επικεφαλής τον τέως δήμαρχο της πόλης, δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Σταθόπουλο σημειώνει ότι από την Παρασκευή 7/5 η πλατεία Αγίου Ιωάννου, στην Αγία Παρασκευή, φρουρείται από ομάδες αστυνομικών και έχει μεταβληθεί σε άβατο.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο συνδυασμός σημειώνει:

Την κατάσταση αυτή προκάλεσε ο κ. Ζορμπάς, ανίκανος να δώσει λύσεις σε πολλά, με δημόσια επιστολή του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Ο ίδιος που «πέτυχε», πέρυσι, επέμβαση των ΜΑΤ στην πλατεία και χαριεντίζεται στο διαδίκτυο για το νέο του «κατόρθωμα». Την ίδια στιγμή η λάσπη του κ. Ζορμπά περί παραβατικής νεολαίας, κάτι που δυσφήμησε την πόλη μας στο πανελλήνιο, έχει πανηγυρικά διαψευστεί. Τα προβλήματα θορύβου και ρύπανσης είναι υπαρκτά και προκύπτουν από την πολύ μεγάλη συνάθροιση (απαραίτητη η τήρηση των μέτρων υγιεινής) από κάποιες ώρες και μετά.

Οι προτάσεις μας:

  1. Η λύση δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να είναι, σε καμία περίπτωση, το μπλοκάρισμα της πλατείας με επίκληση την Covid.
  2. Στην δημαρχιακή μας θητεία καταλήξαμε σε απόφαση ανάπλασης της πλατείας και δημοπρατήσαμε αντίστοιχο έργο μετά από εξαιρετική μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Το έργο θα είχε ολοκληρωθεί, εάν δεν το μπλόκαρε ο κ. Ζορμπας (χωρίς να έχει πρόταση επί συνολικά 5,5 χρόνια που είναι δήμαρχος) με διάφορες δικαιολογίες.
  3. Κάνουμε σαφές ότι υπερασπιζόμαστε την επιλογή ανάπλασης-αναβάθμισης της πλατείας για να αναδειχθεί ο πολιτιστικός της χαρακτήρας, να βελτιωθεί το μικρόκλιμα της, να ανανεωθούν τα γερασμένα υλικά της και ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ.
  4. Με πραγματικό ενδιαφέρον θα ακούσουμε σοβαρές και υλοποιήσιμες προτάσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet