ΣΕΔΑΠ: Να απελευθερωθεί άμεσα η καθαρίστρια του ∆ήµου Βόλου
Κοινωνία

ΣΕΔΑΠ: Να απελευθερωθεί άμεσα η καθαρίστρια του ∆ήµου Βόλου

Να απελευθερωθεί άμεσα η καθαρίστρια του ∆ήµου Βόλου ζητεί το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΔΑΠ επισημαίνει τα εξής:

«Ντρέπομαι αλλά ήθελα τα παιδιά µου να έχουν µια καλύτερη ζωή από τη δικήµου. Έτρεμε η ψυχή µου µη µεγαλώσουν σε ίδρυμα όπως εγώ», δήλωσε η ίδια στην τοπική εφημερίδα της Θεσσαλίας.

Το κράτος, που οφείλει να ελέγχει άμεσα τα δικαιολογητικά σε έναν διαγωνισμό, έρχεται να τιµωρήσει έναν άνθρωπο που προσπαθεί να επιβιώσει, που για µια 20ετία προσφέρει συνειδητά τις υπηρεσίες του σε παιδικό σταθμό του  ∆ήµου Βόλου. Τιµωρεί µια φτωχή εργαζόμενη, την ώρα που αθωώνει τραπεζίτες, χρηματιστές για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, για το πλιάτσικο στα αποθεματικά των  ασφαλιστικών ταµείων, χαρίζει χρέη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε επιχειρηματίες κ.τ.λ. Ή ακόμη, κωλυσιεργεί σε µεγάλες υποθέσεις  υφαρπαγής δηµόσιου χρήματος, διαφθοράς και σκανδάλων, προκειμένου να παραγραφούν ή προκαλεί µε την «αφωνία του» σε  σκανδαλώδεις πράξεις εργολάβων, προµηθευτών και του πολιτικού προσωπικού, που  υπηρετεί το καπιταλιστικό σύστημα.

Όταν οι διατάξεις περί καταχραστών ∆ηµοσίου βρίσκουν έδαφος εφαρμογής στο πρόσωπο οικονομικά αδύναμων κατηγορουμένων για πλαστά απολυτήρια ∆ηµοτικού, ενώ δεν τυγχάνουν ανάλογης αντιμετώπισης πρόσωπα µε οικονομική ισχύ που κατηγορούνται ότι έχουν καταχραστεί το δηµόσιο χρήμα, κλονίζεται η ίδια η αξία της ελληνικής Δικαιοσύνης και τίθεται εν αµφιβόλω η ισότητα που πρέπει να απολαμβάνουν όσοι οδηγούνται ενώπιόν της.

Αν το «νόμιμο και ηθικό» του συστήματος του ταξικού καταναγκασμού επιβάλλει η καθαρίστρια να τιµωρηθεί µε δέκα χρόνια φυλάκιση για αυτό που έκανε, τότε η καταδίκη αυτής της «νομιμότητας» και αυτής της «ηθικής» καθίσταται υποχρέωση. Η αλληλεγγύη της κοινωνίας στα θύματα της «τυραννίας» καθίσταται καθήκον για τους λόγους που περιέγραφε ο Μοντεσκιέ: «∆εν υπάρχει σκληρότερη τυραννία από εκείνη που διενεργείται κάτω από τη σκιά των νόμων και τα προσχήματα της Δικαιοσύνης».

Είναι στοιχειώδες να ξανασκεφτούμε ως κοινωνία και τον νόμο και την ηθική του ώστε να  διεκδικήσουµε µια λύση που να εξασφαλίζει ότι αυτή η γυναίκα δεν θα τιµωρηθεί για τη δυστυχία της µε περισσότερη δυστυχία. Καταδικάζουμε αυτή τη στάση της «δικαιοσύνης», ενώνουμε τη φωνή µας µε όλους όσοι ζητούν την άμεση απελευθέρωση της συναδέλφισσας και την επαναφορά της στην εργασία.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2025
Powered by Wisenet