Στο… μηδέν το νέο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής – «Ναυάγησαν» οι διαπραγματεύσεις της Περιφέρειας Αττικής με τον εργολάβο
Κοινωνία

Στο… μηδέν το νέο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής – «Ναυάγησαν» οι διαπραγματεύσεις της Περιφέρειας Αττικής με τον εργολάβο

Δεν έχει τέλος η περιπέτεια του πολύπαθου έργου ανέγερσης του νέου δημαρχείου Αγίας Παρασκευής. Δυστυχώς, όπως ενημερώνει ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής (σ.σ. «τρέχει» το έργο) και του εργολάβου, προκειμένου να πειστεί ο δεύτερος να «ξεπαγώσει» τις εργασίες, «ναυάγησαν». Έτσι, το έργο παραμένει κυριολεκτικώς στον αέρα και πλέον θα πρέπει να εκκινήσουν διαδικασίες επαναδημοπράτησης, ώστε να αναδειχθεί νέος ανάδοχος και βλέπουμε…

Ήδη, ο δήμαρχος ενημέρωσε τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ απευθυνόμενος στους πολίτες της Αγίας Παρασκευής αναφέρει:

«Όπως θα θυμάστε, στις 16 Απριλίου, με απόφαση της τεχνικής υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής δόθηκε παράταση της συνολικής προθεσμίας του έργου κατά 40 ημέρες, με την ελπίδα να έρθει η Περιφέρεια σε συνεννόηση με τον εργολάβο του έργου προκειμένου να τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις. Δυστυχώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της κατασκευαστικής εταιρείας, που είχε αναλάβει το έργο της κατασκευής του νέου δημαρχείου Αγίας Παρασκευής, δεν κατέληξαν σε αποτέλεσμα. Μετά από αυτή την εξέλιξη η κατασκευάστρια εταιρεία αποφάσισε να αποχωρήσει από το έργο και να μην υλοποιήσει τη σύμβαση την οποία υπέγραψε και ανέλαβε μετά από Δημόσιο Ανοικτό Διαγωνισμό. Μια εξέλιξη για την οποία, ως παράταξη, είχαμε προϊδεάσει ήδη από τον Δεκέμβριο του 2022, τους κατοίκους Αγίας Παρασκευής.

Παρά τα προβλήματα εμείς κοιτάμε μόνο μπροστά και μοναδικός μας στόχος είναι να βρεθεί σύντομα μία βιώσιμη και ρεαλιστική λύση. Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε ήδη ζητήσει από την Περιφέρεια και τον περιφερειάρχη κ. Νίκο Χαρδαλιά, με τον οποίο είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, να επαναδημοπρατήσει το έργο και να αναδειχθεί νέος ανάδοχος, με την όσο το δυνατό, καλύτερη και αμεσότερη διαδικασία.

Είμαι αισιόδοξος πως σύντομα θα βρεθεί λύση καθώς από την πλευρά της Περιφέρειας υπάρχουν ευήκοα ώτα και γνωρίζω ότι στις προθέσεις του κ. Χαρδαλιά είναι να γίνει το καλύτερο δυνατό προς όφελος της πόλης και να προχωρήσει η κατασκευή και η ολοκλήρωση του νέου δημαρχείου.  

Αγαπητοί μου συμπολίτες, κλείνοντας θέλω να επαναλάβω τη δέσμευσή μου ότι η πόλη της Αγίας Παρασκευής θα αποκτήσει νέο φιλικό και λειτουργικό δημαρχείο και στο πλαίσιο της ειλικρινούς σχέσης που επιθυμώ να έχω μαζί σας θα συνεχίσω, όπως σας έχω υποσχεθεί, να σας ενημερώνω για κάθε εξέλιξη που θα υπάρχει στο έργο».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet