Το Climanthon έρχεται στην Αγία Παρασκευή στις 18 και 19 Νοεμβρίου
Κοινωνία

Το Climanthon έρχεται στην Αγία Παρασκευή στις 18 και 19 Νοεμβρίου

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, σε συνεργασία με το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος, το ΕΚ ΑΘΗΝΑ και το EIT Climate-KIC Greece Hub, διοργανώνει την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 το CLIMATHON AGIA PARASKEVI. 

Το Climathon είναι ένα 24ωρο ideathon που επιδιώκει να προσελκύσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινότητα και αφορούν την κλιματική κρίση και αλλαγή. Ένας από τους βασικούς στόχους, μεταξύ άλλων, είναι να εντοπίσει βιώσιμες και καινοτόμες λύσεις με θετικό αντίκτυπο για το κλίμα.

Το Climathon αποτελεί μία από τις πρωτοβουλίες του ΕΙΤ Climate-KIC (Κοινότητα Γνώσης και Καινοτομίας για το κλίμα), η οποία υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ).

Επιδίωξη του Climathon είναι η ενίσχυση των ενεργειών των Δήμων και των πολιτών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Μέχρι σήμερα, το Climathon έχει καταφέρει να ενώσει 200 μεγάλες πόλεις, σε 65 χώρες και στις 6 ηπείρους, υποστηρίζοντας καινοτόμες δράσεις στο πλαίσιο του αστικού περιβάλλοντος και φιλοξενώντας πάνω από 9.000 συμμετέχοντες.

Στην Ελλάδα το Climathon έχει διοργανωθεί σε 14 πόλεις (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Θήβα, Κέρκυρα, Ηράκλειο και Μυτιλήνη).

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για το Climanthon

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet