Φυσάει Κόντρα: Πλούσια συζήτηση σε εκδήλωση για τα θέματα της Αγ. Παρασκευής
Κοινωνία

Φυσάει Κόντρα: Πλούσια συζήτηση σε εκδήλωση για τα θέματα της Αγ. Παρασκευής

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της δημοτικής κίνησης Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή με τίτλο «Το μνημονιακό τοπικό κράτος και τα μεγάλα ζητήματα της Αγίας Παρασκευής. Η πάλη για επιβίωση και ανατροπή στις πόλεις και τις γειτονιές», την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, στο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής.

Όπως ενημερώνει η παράταξη, η επιτυχία της εκδήλωσης δεν κρίθηκε μόνο από τη μαζική προσέλευση κατοίκων, αλλά και από την πολύ πλούσια συζήτηση που διεξήχθη για πολλές ώρες μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την έναρξη της εκδήλωσης ανέλαβε εκ μέρους του Φυσάει Κόντρα, ο Χρήστος Βαλλιάνος που συντόνισε και το σύνολο της συζήτησης που ακολούθησε. Καλωσόρισε το κοινό και παρουσίασε το σκεπτικό της εκδήλωσης που αποφάσισε να κάνει το Φυσάει Κόντρα, που συμπίπτει με την ολοκλήρωση του πρώτου μισού της θητείας των νέων δημοτικών και περιφερειακών αρχών.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο δημοτικός σύμβουλος Αγίας Παρασκευής, εκ μέρους του Φυσάει Κόντρα, Θάνος Ανδρίτσος. Στην εισήγησή του αναφέρθηκε στον μετασχηματισμό του τοπικού κράτους στα χρόνια των μνημονίων και παρουσίασε μια εικόνα από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, αναφερόμενος σε ορισμένα από τα κρίσιμα θέματα της προηγούμενης περιόδου (προϋπολογισμός, Κτήμα Σιστοβάρη, Δημοτικό Ωδείο, Εργαστήρια Τέχνης, κ.ά.).

Δεύτερη εισηγήτρια ήταν η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή, Δέσποινα Κουτσούμπα. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η κα Κουτσούμπα περιέγραψε την εμπειρία της από τις διαφορετικές φάσεις της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο λειτουργίας της Περιφέρειας μέσα στο μνημονιακό πλαίσιο. Ειδική αναφορά έκανε στη «δυσκολία» υιοθέτησης κοινωνικών πολιτικών σε αντίθεση με την «ευκολία», όπως ανέφερε, με την οποία συνεχίζεται η κερδοφορία των ίδιων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Τις αρχικές εισηγήσεις ακολούθησε σειρά παρεμβάσεων, ερωτήσεων και σχολίων που τροφοδότησαν μια πολύ πλούσια και ουσιαστική συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις πόλεις και τις γειτονιές, για τα αιτήματα που, όπως ειπώθηκε, πρέπει να μπουν στην κορυφή των διεκδικήσεων, αλλά και για, όπως αναφέρθηκε, την ανάγκη αντεπίθεσης του λαϊκού κινήματος, τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Μεταξύ πολλών παρεμβάσεων, «ξεχώρισαν» εκείνες, του δημοτικού συμβούλου Χολαργού, Περικλή Ζήκα, που έκανε ενημέρωση από πλευράς της Διαδημοτικής Επιτροπής για την Προστασία του Υμηττού, της πρόεδρου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 13ου Νηπιαγωγείου Αγίας Παρασκευής, η οποία αναφέρθηκε στις αλλαγές του ΕΟΠΥΥ στην παροχή κάλυψης των δαπανών της ειδικής αγωγής και του μέλους της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και κατοίκου της ευρύτερης περιοχής, Κώστα Παπαδάκη.

Η δημοτική κίνηση Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή ευχαριστεί, μέσω ανακοίνωσής της, όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση αυτή και δηλώνει ότι «θα συνεχίσει ακόμα πιο αποφασιστικά να βρίσκεται δίπλα σε όποιον και όποια αγωνίζεται και ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες ενημέρωσης και συζήτησης γύρω από τα μεγάλα θέματα της πόλης της Αγίας Παρασκευής».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet