Όταν «τα παιδιά της πλατείας» μας γεμίζουν ελπίδα!
Κοινωνία

Όταν «τα παιδιά της πλατείας» μας γεμίζουν ελπίδα!

Ήρθε ως ηλεκτρονικό μήνυμα από «έναν ενήλικα που μπήκε στην υπηρεσία των παιδιών και προσέφερε εθελοντικά για τις ανάγκες της συγκεκριμένης γιορτής». Ο λόγος για το σύντομο κείμενο και τις φωτογραφίες από το πάρτι που έδωσαν τα παιδιά το Σάββατο 7 Ιουλίου 2016, στην πλατεία Μελίνα Μερκούρη, στην Αγία Παρασκευή.

Μία πλατεία που «ήταν γεμάτη… ελπίδα», όπως λέει ο κ. Μίμης Κ., στην οποία και τι δεν έγινε, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε την καλοσύνη να μας στείλει.

Έχουμε και… γράφουμε, λοιπόν:

«Η πλατεία ήταν γεμάτη αυτή τη φορά μετά την πρόσκληση των ίδιων “των παιδιών της πλατείας” που καλούσαν μικρούς και μεγάλους σε μια διαφορετική γιορτή.

Με μια προετοιμασία αξιοζήλευτη, μοίρασαν τις προσκλήσεις τους στη γειτονιά, αγόρασαν τα άκρως απαραίτητα, αξιοποίησαν τον υπάρχοντα χώρο και τα μέσα που βρήκαν δεξιά -αριστερά, στήνοντας μια γιορτή που τους χωρούσε όλους.

Τα παιδιά αθλούνται...

Τουρνουά βόλεϊ στη μια μεριά, πινγκ πονγκ στην άλλη και ποδόσφαιρο για το τέλος.

Τα αιτήματα (φωτό2)Τα αιτήματα (φωτό1)
Σε μια πλευρά της πλατείας αναρτημένα τα αιτήματά τους, βγαλμένα από τη δική τους εμπειρία, για όσους αναρωτιούνταν “τι είναι όλο αυτό που γίνεται;”.

Στην άλλη πλευρά, άλλα παιδιά κερνούσαν αναψυκτικά και νερά τους διψασμένους θαμώνες της πλατείας και μπροστά από την παιδική χαρά, τα πιο μεγάλα πρόσφεραν τα υλικά στους λιλιπούτειους ζωγράφους της γειτονιάς.

Πάρτι (φωτό1) Πάρτι (φωτό2)

Πάρτι (φωτό3)Και κατά τις 10.00 άρχισε το πάρτι, με τα παιδιά να παρασέρνουν με το κέφι τους τους τυχερούς ενήλικες που ήταν εκεί. 

Τα “παιδιά της πλατείας” όχι μόνο λειτούργησαν… διαφορετικά έναν δημόσιο χώρο, αλλά μας έδειξαν έναν άλλο τρόπο οργάνωσης, προβολής αιτημάτων, πολιτισμού. Μας έδειξαν ότι υπάρχει ελπίδα…».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet