Εγκαινιάζεται το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στον Δήμο Αγ. Παρασκευής
Κοινωνία

Εγκαινιάζεται το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στον Δήμο Αγ. Παρασκευής

Στα εγκαίνια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας προσκαλεί ο Δήμος Αγίας Παρασκευής την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, στις 17:00, στο 3ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής (Σ. Καράγιωργα και Δερβενακίων).

Στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, έπειτα από πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, φιλοξενείτε πλέον το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) στο 3ο Γυμνάσιο το οποίο υπάγεται σε μια ομάδα σχολείων που έχουν δημιουργηθεί από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπό την ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και θεσμοθετήθηκαν με τον Ν.2525/97.

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχουν τη δυνατότητα σε ενήλικες, 18 ετών και άνω, που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου. Η διάρκεια της φοίτησης είναι 18 μήνες (δύο σχολικά έτη).

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο Δήμος Αγίας Παρασκευής αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ίση ευκαιρία στη μάθηση στους πολίτες όλων των ηλικιών, η οποία εκφράστηκε από τη Διεύθυνση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και συγκεκριμένα από τον διευθυντή του κ. Δημήτριο Κατσίνη».

Στόχοι των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας είναι:

  • Να ολοκληρώσουν οι ενήλικες την υποχρεωτική εκπαίδευση.
  • Να συνδεθούν με τα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης.
  • Να αποκτούν σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες.
  • Να ενισχύσουν την προσωπικότητά τους ανακτώντας την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή τους.
  • Να ενταχθούν στην αγορά εργασίας ή να βελτιώσουν τη θέση τους στον χώρο της δουλειάς τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet