Ειδοποίηση για αφαίρεση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων
Κοινωνία

Ειδοποίηση για αφαίρεση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής καλεί τους επιχειρηματίες και καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στον Δήμο να αποξηλώσουν διαφημιστικές πινακίδες που δεν καλύπτονται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος ενημερώνει ότι απαγορεύεται η τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων, αφισών, στις ακόλουθες περιπτώσεις: στα πεζοδρόμια, στις πρασιές, στα μπαλκόνια και στις ταράτσες κτηρίων, καθώς σε στύλους και υποσταθμούς εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας, σε πινακίδες δημόσιας πληροφόρησης, οδικής σήμανσης και στους φωτεινούς σηματοδότες οδικής κυκλοφορίας.

Το μοναδικό σημείο στο οποίο επιτρέπεται η τοποθέτηση διαφημιστικής πινακίδας είναι η πρόσοψη της επιχείρησης με διαστάσεις: ύψος το πολύ 70 εκατοστά και μήκος όσα μέτρα είναι η πρόσοψη με την προϋπόθεση ότι δεν θα εξέχει πέραν των 20 εκατοστών από την τοιχοποιία του κτηρίου.

Σε περίπτωση μη αποξήλωσης των πινακίδων από τους επιχειρηματίες και καταστηματάρχες, ο Δήμος θα επιβάλλει τα προβλεπόμενα πρόστιμα, θα προβεί στην αποξήλωση των πινακίδων και επιπλέον θα χρεώσει τα έξοδα αποξήλωσης και απομάκρυνσης των εν λόγω πινακίδων στους διαφημιζόμενους.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet