Μόνο με σεβασμό της ΛΕΑ θα λειτουργήσουν οι “έξυπνες στάσεις”
Κοινωνία

Μόνο με σεβασμό της ΛΕΑ θα λειτουργήσουν οι “έξυπνες στάσεις”

Φώτης ΑλεξόπουλοςΜε επιστολή του προς τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Σταθόπουλο, ο τέως δημοτικός σύμβουλος και γραμματέας για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος, Φώτης Αλεξόπουλος, επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξει ευρεία καμπάνια ενημέρωσης για τον σεβασμό προς τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) στην πόλη, προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει το νέο σύστημα των “έξυπνων στάσεων” από τον Οργανισμό Αστικών Λεωφορείων.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Φ. Αλεξόπουλου:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής
Κ. Ιωάννη Σταθόπουλο
Κοιν : ΟΑΣΑ Α.Ε Μετσόβου 15 Αθήνα [email protected]
Β) ΟΣΥ Α.Ε Παρνασσού 6 Αγ. Ιωάννου Ρέντη [email protected]

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε

Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε ότι ο Οργανισμός Αστικών Λεωφορείων Αθηνών εγκαινίασε το νέο σύστημα «έξυπνη στάση» και στην πόλη μας.

Θα ήθελα να σας επισημάνω ότι πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των Ενώσεων Καταναλωτών εδώ και πολλά χρόνια, αφού είχαμε πάμπολλες φορές επισημάνει τα προβλήματα των καταναλωτών -με τον όρο εργαζόμενοι- και γενικότερα της εθνικής οικονομίας, που δημιουργούσε η καθυστέρηση των δρομολογίων των αστικών λεωφορείων Αθηνών.  Προβλήματα που είναι άλλωστε ευρύτερα γνωστά σε όλους μας και δεν θεωρώ ότι θα πρέπει να αναλυθούν αυτήν τη στιγμή.

Όμως θα πρέπει να αναφερθώ στο γεγονός ότι, προκείμενου να λειτουργήσει η «έξυπνη στάση» στην πόλη μας προς όφελος του επιβατικού κοινού, θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση, τόσο των αρμοδίων Αρχών όσο και των πολιτών. ώστε να προστατευτεί η ΛΕΑ ( Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης).
Γνωρίζουμε όλοι μας τη σημασία που έχει η ΛΕΑ όχι μόνο για την διέλευση των λεωφορείων, αλλά και των οχημάτων έκτακτης ανάγκης και δεν νομίζω ότι χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση του θέματος.

Όμως είμαι πεπεισμένος ότι για να λειτουργήσει αποτελεσματικά η «έξυπνη στάση» στην πόλη μας θα πρέπει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ και το ΙΝΚΑ Αγίας Παρασκευής, να αρχίσει άμεσα μια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των οδηγών και των πολιτών για τη ΛΕΑ.

Βάσει των παραπάνω, προτείνω έκδοση φυλλαδίου με θέμα: “Η ΛΕΑ σώζει ζωές , η ΛΕΑ σώζει την οικονομία της χώρας” (χαμένες εργατοώρες εργαζόμενων) κ.λπ., τα οποία θα μοιραστούν σε οδηγούς στη Λεωφόρο Μεσογείων, καθώς και στην κάτω Πλατεία, σε ειδικά διαμορφωμένα κιόσκια, από εθελοντές Οργανώσεων και Δήμου.

Τέλος, μην ξεχνάμε ότι για να υπάρξει απόλυτη επιτυχία θα πρέπει όλα τα παραπάνω να συνδυαστούν με την πραγματοποίηση ειδικών ημερίδων ενημέρωσης σε όλα τα προάστια του Δήμου Αγίας Παρασκευής, με τη συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων.

Για όλα τα παραπάνω κ. Δήμαρχε, παραμένω στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση
Φώτης Ν. Αλεξόπουλος
Πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής
Γραμματέας για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος, Μέλος Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή & Αγοράς

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet