Πώς αντέδρασαν ο νυν και δύο πρώην δήμαρχοι στο «κατηγορώ» Χαρδαλιά για το νέο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Πώς αντέδρασαν ο νυν και δύο πρώην δήμαρχοι στο «κατηγορώ» Χαρδαλιά για το νέο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής

Σαφέστατες ευθύνες στις προηγούμενες δημοτικές αρχές Αγίας Παρασκευής επέριψε, πριν από λίγες ημέρες, ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς για λάθη και παραλείψεις που οδήγησαν -κατά τον ίδιο- στα… βράχια το έργο ανέγερσης του νέου δημαρχείου της πόλης. Μάλιστα, προανήγγειλε ότι θα κληθούν να λογοδοτήσουν όσοι φέρουν ευθύνες για την άσκοπη δαπάνη του δημοτικού χρήματος…

Μετά την καταγγελία αυτή, ευνόητο είναι ότι το ενδιαφέρον στρέφεται σε αυτούς που έχουν εμπλακεί, με οποιονδήποτε τρόπο, στην όλη υπόθεση. Λίγα 24ωρα μετά, με εξαίρεση τον τέως δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά, που επιτίθεται ευθέως στον κ. Χαρδαλιά για όσα αναφέρει, τόσο ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης, όσο και ο πρώην ομόλογός του Γιάννης Σταθόπουλος επέλεξαν πιο… στρογγυλεμένες διατυπώσεις για να σχολιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις.

Γ. Μυλωνάκης: Χαιρετίζουμε τη δέσμευση του περιφερειάρχη ότι η πόλη θα αποκτήσει νέο δημαρχείο

«Η δημόσια δέσμευση του περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά ότι η Περιφέρεια Αττικής θα διασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους για την ολοκλήρωση και την παράδοση του νέου δημαρχείου στην κοινωνία της Αγίας Παρασκευής μάς γεμίζει ικανοποίηση» σημειώνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τις δηλώσεις του περιφερειάρχη ο δήμαρχος της πόλης Γ. Μυλωνάκης, για να προσθέσει: «Παράλληλα δικαιώνει την πίστη μας αλλά και τη δική μας δέσμευση ότι, παρά το γεγονός ότι κληρονομήσαμε ένα έργο με προβλήματα, η πόλη θα αποκτήσει ένα νέο φιλικό και λειτουργικό δημαρχείο».

Στη συνέχεια, ο κ. Μυλωνάκης, αναφερόμενος στις κινήσεις που έκανε με την ανάληψη των καθηκόντων του, αναφέρει: «Κάποιοι μας αμφισβητούσαν, ωστόσο για εμάς η ολοκλήρωση του έργου, το οποίο αποτελεί ένα διαχρονικό αίτημα των πολιτών της Αγίας Παρασκευής, ήταν ένα στοίχημα το οποίο ήμασταν αποφασισμένοι να κερδίσουμε. Προς αυτή την κατεύθυνση, από  την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας ως νέα διοίκηση, ενσκήψαμε πάνω από τα προβλήματα και με ψυχραιμία, υπομονή και νηφαλιότητα, ξεκινήσαμε να εξετάζουμε όλες τις πιθανές λύσεις. Σε συνεργασία πάντα με την Περιφέρεια και προσωπικά με τον περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά, με  τον οποίο ήμασταν σε συνεχή επικοινωνία και διαβούλευση προκειμένου να βρεθεί μία  αμοιβαία ικανοποιητική λύση».

Μάλιστα, ο δήμαρχος θεωρεί ότι το έργο έχει μπει σε καλό δρόμο, σημειώνοντας: «Και τα καταφέραμε. Μόλις 6 μήνες μετά την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου, ένα έργο που αποτελούσε μία μεγάλη εκκρεμότητα για την πόλη μας μπαίνει επιτέλους σε ράγες. Με την ίδια λογική θα συνεχίσουμε. Ξεπερνώντας τα λάθη και τις αστοχίες του χθες, τώρα πια μόνος μας στόχος είναι να προχωρήσουμε γρήγορα στη συνέχιση του έργου».

Η επιστολή του κ. Μυλωνάκης συνεχίζει με την έκφραση εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του κ. Χαρδαλιά, επισημαίνοντας: «Έχουμε εμπιστοσύνη στον κ. Χαρδαλιά και σε όλα τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής ότι δεν θα χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες θα κινηθούν άμεσα, προκειμένου η πόλη να αποκτήσει επιτέλους δημαρχείο. Από την πλευρά μας, μαζί με τις υπηρεσίες μας, θα συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση με όλες μας τις δυνάμεις. Όπως άλλωστε πράττουμε από την  πρώτη στιγμή, εδώ και 6 μήνες που είμαστε στη διοίκηση του Δήμου».

Και ο δήμαρχος κλείνει την ανακοίνωσή του λέγοντας: «Αγαπημένοι μου Συμπολίτισσες και Συμπολίτες, στο πλαίσιο της ειλικρινούς σχέσης που θα έχω πάντα μαζί σας, θέλω να γνωρίζετε πως θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα και θα δουλέψουμε εντατικά μέχρι να γίνει πραγματικότητα το νέο μας δημαρχείο. Το αξίζει η πόλη μας, το αξίζουν όλοι οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής».

Β. Ζορμπάς: Παραμυθιάστηκε ο περιφερειάρχης Αττικής!

Με αγοραία γλώσσα και εμφανή εκνευρισμό απαντά στα όσα υποστήριξε ο κ. Χαρδαλιάς για ευθύνες των προηγούμενων δημοτικών αρχών ο τέως δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς. Στην ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό του στο FB ο κ. Ζορμπάς αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχα, Νίκο Χαρδαλιά, εξεπλάγην διαβάζοντας την ανακοινωσή σας που αφορά το δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής! Προφανώς σε όλα αυτά που αναφέρεστε σας ενημέρωσαν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας! Απλά σας λέω ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ΣΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΑΝ. Και αυτό θα το διαπιστώσετε στην πορεία της ενημέρωσής σας, από όλες τις πλευρές. Καλησπέρα…».

Γ. Σταθόπουλος: Δήμος και Περιφέρεια απέτυχαν να δώσουν λύση στο πρόβλημα του νέου δημαρχείου

Από την πλευρά του, ο πρώην δήμαρχος και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Σταθόπουλος επιλέγει να επιρρίψει ευθύνες για τη μη επίλυση του προβλήματος με την ανέγερση του νέου δημαρχείου στην Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο. Έτσι, σε ανακοίνωσή του σχετικά με τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, στο θέμα του δημαρχείου αναφέρει:

«Η αποτυχία, Περιφέρειας και Δήμου, να δώσουν λύση στα προβλήματα της ανέγερσης του δημαρχείου στην οδό Αγ. Ιωάννου οδήγησε στην οριστική παύση των εργασιών, που έχουν προχωρήσει αρκετά όσον αφορά τις εκσκαφές (το έργο χρηματοδοτήθηκε και δημοπρατήθηκε στη δημαρχιακή μας θητεία).

Ας ελπίσουμε ότι το έργο θα συνεχιστεί από την Περιφέρεια Αττικής, όπως φαίνεται να υπόσχεται ο περιφερειάρχης κ. Χαρδαλιάς».

Την ίδια στιγμή φέρεται να αποποιείται κάθε ευθύνης της δικής του δημοτικής αρχής για λάθη που έγιναν σε ό,τι αφορά το έργο. Κι αυτό καθώς, σε σχόλιο της παράταξής του, Νίκη Πολιτών, στην ανάρτηση του «Ε» αναφορικά με τις δηλώσεις Χαρδαλιά διαβάζουμε:

«Εργο που δημοπρατήθηκε στη θητεία μας, με μελέτες και τοπογραφικά θητείας 2007-10». Σημειώνεται ότι η περίοδος που αναφέρεται στο σχόλιο αφορά τη θητεία του κ. Βασίλη Γιαννακόπουλου, στη διοίκηση του οποίου συμμετείχε ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης…

Νεότερη ενημέρωση 15:00

Με νεότερη ανακοίνωση που έφθασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του «Ε» το απόγευμα της Δευτέρας 17 Ιουνίου ο πρώην δήμαρχος Γ. Σταθόπουλος αναφέρει σχετικά με την εξέλιξη του έργου του νέου δημαρχείου:

Γ. Σταθόπουλος: Εύχομαι να υλοποιηθεί η δέσμευση Χαρδαλιά για το δημαρχείο μας

Οι τελευταίες εξελίξεις με την οριστική διακοπή των εργασιών εκσκαφών στο υπό ανέγερση δημαρχείο Αγ. Παρασκευής επιβάλλουν να τοποθετηθούμε:

  1. Ο απόλυτος στόχος μας είναι η συντομότερη επαναδημοπράτηση ολοκλήρωσης του έργου του φημαρχείου επί της οδού Αγ. Ιωάννου.
  2. Με το βάρος της ευθύνης μου για τη δημοτική μας αρχή 2024-19, οπότε χρηματοδοτήθηκε και δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής το έργο, παρακολουθούμε τις εξελίξεις και δηλώνουμε παρούσες και παρόντες σε κάθε προσπάθεια ολοκλήρωσής του.
  3. Έτσι, χωρίς να έχουμε τις ίδιες προσλαμβάνουσες με τον περιφερειάρχη κ. Χαρδαλιά, θα αναμένουμε την υλοποίηση της δέσμευσής του για την επαναδημοπράτηση του έργου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet