“Καμία δίωξη στους αγωνιστές της Ανοιχτής Συνέλευσης Αγ. Παρασκευής”
Πολιτική

“Καμία δίωξη στους αγωνιστές της Ανοιχτής Συνέλευσης Αγ. Παρασκευής”

“Καμία δίωξη στους 5 αγωνιστές της Ανοιχτής Συνέλευση Αγίας Παρασκευής” είναι το κεντρικό μήνυμα ανακοίνωσης που εξέδωσε η δημοτική κίνηση Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή, με αφορμή τους πέντε Έλληνες οι οποίοι αντιμετωπίζουν τον άμεσο κίνδυνο να εκδοθούν στις ιταλικές Αρχές, μέσω του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Στην ανακοίνωσή της η παράταξη κάνει συνοπτική αναφορά στα γεγονότα που οδήγησαν στη σύλληψη των πέντε νέων και ζητεί να μην προχωρήσει η έκδοσή τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Όποιος προτιμάει την ασφάλεια από την ελευθερία, δεν είναι άξιος ούτε για το ένα ούτε για το άλλο» [Βενιαμίν Φραγκλίνος]

Η καταστολή στην Ευρώπη

Τα τελευταία 14 χρόνια, μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους στη Νέα Υόρκη, και σίγουρα μετά από πιέσεις των ΗΠΑ, ένας ιδιάζων φασισμός ακμάζει στην Ευρώπη. Και δεν μιλάμε βέβαια για την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων, η οποία ξεκίνησε από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ [Λιθουανία – Λετονία – Εσθονία – Ουγγαρία], με απαγορεύσεις σε δημοκρατικά δικαιώματα και κυνηγητό στις ρωσικές μειονότητες και συνεχίστηκε με την άνοδο των ακροδεξιών φωνών σε Αυστρία, Γαλλία, Σκανδιναβία, Γερμανία, περιπτώσεις όπου χρησιμοποιείται ως δικαιολογία και το προσφυγικό ζήτημα.

Μιλάμε για την καταστολή που ξεκινάει στο όνομα της ασφάλειας, από τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και έχει ως προμετωπίδα της τους αντιτρομοκρατικούς νόμους και τους περιορισμούς στα ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες. Φτάσαμε στο ειδεχθές σημείο η Γαλλία, μια χώρα που παραδοσιακά τιμά την ελευθερία ως αξία, να εγκρίνει κοινοβουλευτικά μια κατάσταση 3μηνης δικτατορίας, μετά την τελευταία επίθεση των ισλαμιστών στο Παρίσι.

Η καταστολή στην Ιταλία

Στην Ιταλία, μετά τα γεγονότα της Γένοβας το 2004, μπήκε σε εφαρμογή ένας παλιός “μουσολινικός” νόμος που ορίζει ότι όποιος συμμετέχει σε μια πορεία όπου γίνονται επεισόδια έχει ατομική ευθύνη για τη συμμετοχή του σε αυτή την πορεία. Νόμος βαθιά φασιστικός, ο οποίος στη δικτατορία του Μουσολίνι οδήγησε σε εκτελέσεις πολιτών. Ταυτόχρονα, στην Ιταλία δεν υπάρχει ακόμα ανώτατο όριο προφυλάκισης, με συνέπεια να παραμένουν πολλά χρόνια κρατούμενοι στις φυλακές, περιμένοντας τη δίκη τους.

Η καταστολή στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, μετά το 2001 ψηφίστηκαν ο αντιτρομοκρατικός νόμος, στη συνέχεια ο “κουκουλονόμος” και τώρα τελευταία το αθλητικό “νομοσχέδιο Κοντονή”, που προσπαθεί να σταματήσει κάθε ελευθερία στα γήπεδα και μετατρέπει πλημμεληματικές ποινές σε κακουργηματικές.

Τα γεγονότα στην Expo του Μιλάνο, την πρωτομαγιά του 2015

Την πρωτομαγιά του 2015, στο Μιλάνο πραγματοποιείτο μια κλασική έκθεση του καπιταλισμού, η Expo 2015. Το παγκόσμιο κίνημα κάλεσε διαδηλωτές από όλες τις χώρες να διαδηλώσουν ενάντια στην παγκοσμιοποίηση και στον καπιταλισμό. Στη διάρκεια της διαδήλωσης προκλήθηκαν επεισόδια από συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία, όπως σε πολλές τέτοιες διαδηλώσεις παγκόσμια. Την επόμενη μέρα η ιταλική αστυνομία συνέλαβε 14 Έλληνες διαδηλωτές, που είχαν την ατυχία να βγαίνουν από έναν κατειλημμένο χώρο, χωρίς να έχει περισσότερα στοιχεία εναντίον τους, και τους υποχρέωσε, παρά τη θέλησή τους, να υποβληθούν σε έλεγχο DNA, αφήνοντάς τους ελευθέρους στη συνέχεια.

Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Ένα από τα μέτρα διεύρυνσης της καταστολής μέσα στην Ε.Ε., το οποίο όμως μέχρι τώρα ουδέποτε έχει χρησιμοποιηθεί για πολιτικά αδικήματα, είναι και το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, με βάση το οποίο οι ευρωπαϊκές χώρες υποχρεούνται αναμεταξύ τους να εκδίδουν η μία στην άλλη τους υπηκόους τους που κατηγορούνται για εγκλήματα που πραγματοποιήθηκαν σε άλλη χώρα.

Τα γεγονότα της 12ης Νοεμβρίου 2015

Στις 12 Νοέμβρη 2015, ημέρα γενικής απεργίας στην Ελλάδα, η ΕΛ.ΑΣ. συλλαμβάνει 5 αγωνιστές της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Αγίας Παρασκευής, με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τα γεγονότα της πρωτομαγιάς του 2015 στο Μιλάνο. Οι 5 αγωνιστές κατηγορούνται για αδικήματα που στην Ελλάδα θεωρούνται πλημμελήματα, ενώ στην Ιταλία θεωρούνται κακουργήματα, με ταυτοποίηση που έγινε από κάμερες και όχι από το DNA, για την παρουσία τους και όχι για τη συμμετοχή τους σε αυτά.

Καμία δίωξη στους αγωνιστές της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Αγίας Παρασκευής

Το Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή υπερασπίστηκε από την αρχή τον αγώνα των 5 συναγωνιστών από την Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής ενάντια σε όποια δίωξη για πολιτικά αδικήματα που θα οδηγήσει στην κατάργηση κάθε ελευθερίας μέσα στην Ε.Ε.

ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΟΥΝ από το Συμβούλιο Εφετών στην Ιταλία

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ δική τους, καθώς και των 4 Ιταλών αγωνιστών που συνελήφθησαν μαζί με τους Έλληνες και κατηγορούνται για τα ίδια αδικήματα. 

Για την ελευθερία και όχι για τον φασισμό

Για μια καλύτερη μέρα για όλους τους πολίτες στην Ευρώπη, με ελευθερίες και ατομικά δικαιώματα

Για να μην χαθούν όσα κερδήθηκαν από το 1789 και μετά.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet