Επίτιμο μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης Αγ. Παρασκευής ο κινηματογραφιστής Γιώργος Αρβανίτης
Πολιτισμός

Επίτιμο μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης Αγ. Παρασκευής ο κινηματογραφιστής Γιώργος Αρβανίτης

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 στον χώρο του δημαρχείου Αγίας Παρασκευής και σε ατμόσφαιρα συγκίνησης η Κινηματογραφική Λέσχη Αγ. Παρασκευής υποδέχθηκε ως επίτιμο μέλος τον σπουδαίο κινηματογραφιστή και πρόεδρο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Γιώργο Αρβανίτη.

Η πρόεδρος της Λέσχης, Μιρέλλα Λεγάκη, αναφέρθηκε σύντομα στην πορεία της Λέσχης και προσφώνησε τον καλλιτέχνη και τη σύζυγό του, Αγγελική Αρβανίτη, ενώ ο δήμαρχος Αγ. Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, απηύθυνε χαιρετισμό. Η αντιπρόεδρος της Λέσχης, Βίκυ Πεζίρη, παρουσίασε βιογραφικά στοιχεία και προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του Ηλία Δημητρίου «Ο ζωγράφος του φακού». Τέλος, ο σκηνοθέτης και καθηγητής στο ΑΠΘ Περικλής Χούρσογλου έκανε ένα σύντομο διάλογο με τον τιμώμενο με θέμα το φως στο σινεμά. Η τελετή έκλεισε με την απονομή τιμητικής πλακέτας εκ μέρους της Λέσχης στο επίτιμο μέλος της. Ο κ. Γιώργος Αρβανίτης ευχαρίστησε για την τιμή και εξέφρασε τη χαρά του για την ζεστή ατμόσφαιρα της εκδήλωσης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι κινηματογραφιστές: Ο μοντέρ Τάκης Γιαννόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και διευθυντής Φωτογραφίας Γιώργος Φρέντζος, οι σκηνοθέτες Περικλής Χούρσογλου, Ηλίας Δημητρίου και Ελένη Αλεξανδράκη, ο φωτογράφος Ανδρέας Σμαραγδής, φίλοι και συνεργάτες του τιμώμενου. Παρούσα, επίσης, ήταν η αδελφή του, Ε. Αρβανίτη-Τσάκωνα.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ) παρέστησαν ο γενικός γραμματέας, Δ. Ντάνης, και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Ε. Μήτση.

Εκ μέρους του Δήμου Αγίας Παρασκευής παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, Σ. Παπαμιχαήλ και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γ. Βλάχος (ιδρυτικά μέλη της Λέσχης), ο αντιδήμαρχος Παιδείας – Πολιτισμού, Π. Γκόνης, ο πρ. δήμαρχος Β. Γιαννακόπουλος, η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών, Μ. Καβρουδάκη και πολλά μέλη της Λέσχης.

Η βραδιά συνεχίστηκε σε γνωστό εστιατόριο της πόλης. Εκεί., ανάμεσα στη στενή παρέα ο Γιώργος Αρβανίτης αφηγήθηκε ιστορίες από την καλλιτεχνική πορεία του, τη συνεργασία του με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο και αναφέρθηκε στα σχέδιά του για το μέλλον.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet