Πρόγραμμα Κινηματογράφου «Θανάσης Βέγγος» 10 – 12/8
Πολιτισμός

Πρόγραμμα Κινηματογράφου «Θανάσης Βέγγος» 10 – 12/8

Με τρεις ταινίες συνεχίζεται το πρόγραμμα προβολών του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου Αγίας Παρασκευής «Θανάσης Βέγγος» την Τετάρτη 10, την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016.

«Η κυρία από τη Σαγκάη»

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016.

Ώρες προβολής: 21:00 και 23:00.

Αμερικανική, ασπρόμαυρη, σινεφίλ ταινία, παραγωγής 1947 και διάρκειας 87΄.

Σκηνοθεσία Όρσον Γουέλς. Πρωταγωνιστούν οι Ρίτα Χέιγουορθ, Όρσον Γουέλς, Έβερετ Σλόουν.

Ο μοναχικός Μάικλ Ο΄ Χάρα σαγηνεύεται από τη femme fatale Έλσα Μπάνιστερ. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ωστόσο, ο παθιασμένος ναυτικός πιάνεται στον ιστό που έχουν πλέξει προσεκτικά γύρω του οι άνθρωποι που τον περιβάλλουν.

«Η Κυρία από τη Σαγκάη» πραγματεύεται το μπλέξιμο ενός ερωτευμένου ανθρώπου στα δίχτυα μιας στυγνής γυναίκας και τις προσπάθειες του να βγει από τον λαβύρινθο του πάθους του. Με δυο λόγια ένας ναυτικός, γοητεύεται από μια πανέμορφη και παντρεμένη με πάμπλουτο μεγαλοδικηγόρο κυρία, δέχεται την πρόσκλησή της να γίνει καπετάνιος τροπικής κρουαζιέρας με το γιώτ του ζεύγους και μερικών ακόμα πλούσιων φίλων. Στην πορεία βρίσκεται μπλεγμένος σε μια ασυνήθιστη ιστορία φόνου με μπερδεμένα κίνητρα, στην οποία θα βρεθεί κατηγορούμενος.

«Η κόρη του Ρέμπραντ»

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016.

Ώρες προβολής: 21:00 και 23:00.

Ελληνική, έγχρωμη, κομεντί, παραγωγής 2015 και διάρκειας 85΄.

Σκηνοθεσία: Νίκος Παναγιωτόπουλος. Πρωταγωνιστούν: Αλεξία Καλτσίκη, Λάκης Λαζόπουλος, Χρήστος Λούλης, Γιάννης Μπέζος.

Σε μια πολυτελή έπαυλη γίνεται μια μεγαλοαστική δεξίωση που συγκεντρώνει πρέσβεις, υπουργούς, τον διοικητή της αστυνομίας, έναν τεχνοκριτικό-ντετέκτιβ, έναν μισθοφόρο και δύο περιφερόμενες καλλονές. Ένας μυστηριώδης πίνακας του Ρέμπραντ είναι αυτός που κεντρίζει το ενδιαφέρον κάποιων καλεσμένων, με τον οικοδεσπότη της βραδιάς κύριο Μαλαπάρτε να κρύβει στο εσωτερικό του σπιτιού του έναν ανεκτίμητο καλλιτεχνικό θησαυρό… Ή μήπως, πάλι, όχι;

Η υπόθεση της ταινίας «Η κόρη του Ρέμπραντ» περιστρέφεται γύρω από την αναζήτηση ενός άγνωστου και πιθανώς ανύπαρκτου πίνακα κατά τη διάρκεια μιας μεγαλοαστικής δεξίωσης, στους πολυτελείς εσωτερικούς χώρους και στους υπέροχους κήπους μιας εντυπωσιακής έπαυλης, όπου δίνει το «παρών» η αφρόκρεμα της αθηναϊκής κοινωνίας. Τα χιουμοριστικά στιγμιότυπα, διακοσμούν μια πλοκή σχεδόν αστυνομική αλλά εξίσου ξεκαρδιστική, αφού όλα γυρίζουν από τη σοβαροφάνεια στη φάρσα, σε μια ταινία που σε τελευταία ανάλυση φωτογραφίζει παραμορφωτικά την ανεκδιήγητη πραγματικότητα που ζούμε, σε μια εποχή που τα όρια μεταξύ του πλαστού και του γνήσιου, είναι κάτι περισσότερο από δυσδιάκριτα.

«Αισθηματίες»

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016.

Ώρες προβολής: 21:00 και 23:00.

Έγχρωμη, ελληνική, δραματική ταινία, παραγωγής 2013 και διάρκειας 94΄.

Σκηνοθεσία: Νίκος Τριανταφυλλίδης. Πρωταγωνιστούν: Τάκης Μόσχος, Δημήτρης Λάλος, Χάρης Φραγκούλης, Ηλιάνα Μαυρομάτη.

Ο Ερμής και ο Γιάννης κάνουν τη βρόμικη δουλειά ενός αρχαιοκάπηλου και τοκογλύφου με το ψευδώνυμο «Δάσκαλος». Όλα όμως θα αλλάξουν γι΄ αυτούς όταν ο πρώτος ερωτευτεί τη νεαρή κόρη του αφεντικού και ο δεύτερος μια πόρνη πολυτελείας.

Ένας μεσήλικας αστός, υπεράνω πάσης υποψίας, με το παρατσούκλι ο «Δάσκαλος», ζει απομονωμένος στην παραθαλάσσια έπαυλή του μαζί με την έφηβη κόρη του. Στην πραγματικότητα, είναι ένας αρχαιοκάπηλος τοκογλύφος που διακινεί τα κλοπιμαία του μέσα σε νεκροφόρες που διασχίζουν την Αθήνα. Τις βρωμοδουλειές του έχουν αναλάβει δύο νεαροί: o Ερμής και ο Γιάννης. Έκαστος διαπράττει από ένα μοιραίο λάθος. Ο μεν Ερμής ερωτεύεται την έφηβη κόρη του Δασκάλου, ο δε Γιάννης παθιάζεται με μία πόρνη. Αμφότεροι, ως Αισθηματίες, πρέπει να βγουν από τη μέση.

Πληροφορίες

Δημοτικός Κινηματογράφος Αγίας Παρασκευής «Θανάσης Βέγγος»: Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο «Σταύρος Κώτσης», πρώην Στρατόπεδο Σπυρούδη, Σπάρτης 1 και Θεμιστοκλέους, Αγία Παρασκευή, τηλ: 210 6016626, 210 6002223 (ΠΑΟΔΑΠ).

Η είσοδος είναι ελεύθερη με προαιρετική προσφορά ειδών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet