Πρόγραμμα Κινηματογράφου «Θανάσης Βέγγος» 17–19 Αυγούστου
Πολιτισμός

Πρόγραμμα Κινηματογράφου «Θανάσης Βέγγος» 17–19 Αυγούστου

Με δύο ταινίες συνεχίζεται το πρόγραμμα προβολών του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου Αγίας Παρασκευής «Θανάσης Βέγγος» την Τετάρτη 17, την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016.

«Στρόμπολι, η Γη του Θεού»

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Ώρες προβολής: 21:00 και 23:00

Ασπρόμαυρη, ιταλική, κοινωνική, ταινία, παραγωγής 1950 και διάρκειας 107΄.

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτο Ροσελίνι. Πρωταγωνιστούν οι: Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Μάριο Βιτάλε, Ρέντζα Τσεζάνα, Μάριο Σπόντζα.

Μετά το τέλος  του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, η Καρίν, μια νεαρή Λιθουανή, βρίσκεται  κλεισμένη σ’ ένα στρατόπεδο προσφύγων. Μην έχοντας άλλο τρόπο διαφυγής, αποφασίζει να δεχθεί την πρόταση γάμου του Αντόνιο, ενός νεαρού φύλακα του στρατοπέδου και τον ακολουθεί στον τόπο καταγωγής του, το νησί Στρόμπολι.

Ωστόσο, η ζωή στο νησί δεν διαφέρει και πολύ από τον προηγούμενο εγκλεισμό της. Η Καρίν αδυνατεί να προσαρμοστεί σ’ αυτό το αφιλόξενο φυσικό περιβάλλον και να γίνει αποδεκτή  από τους στενόμυαλους κατοίκους του νησιού. Σταδιακά περιθωριοποιείται και αποξενώνεται ακόμη και από τον ίδιο της το σύζυγο. Είναι όμως αποφασισμένη πάση θυσία να δραπετεύσει…

«Μήπως είσαι ο τύπος μου;»

Πέμπτη 18 και Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Ώρες προβολής: 21:00 και 23:00

Έγχρωμη γαλλική κομεντί, παραγωγής 2014 και διάρκειας 111΄.

Σκηνοθεσία: Λουκά Μπελβό. Πρωταγωνιστούν οι: Εμιλί Ντεκέν, Λοΐκ Κορμπερί.

Ο Clément είναι ένας καθηγητής φιλοσοφίας και συγγραφέας που ζει μόνος στο Παρίσι και προτιμά τις περιστασιακές σχέσεις. Φρεσκοχωρισμένος από το τελευταίο του ειδύλλιο, με την κατηγορία ότι αδυνατεί να δεσμευτεί, ο Clément δέχεται άσχημα επαγγελματικά νέα σχετικά με τη μετάθεσή του. Ο ορκισμένος Παριζιάνος είναι υποχρεωμένος να εγκαταλείψει την αγαπημένη του πόλη και να διδάξει για το διάστημα ενός χρόνου στο επαρχιακό Αράς.

Εκεί η ζωή εκεί κυλάει βασανιστικά αργά και χωρίς ενδιαφέρον, ώσπου γνωρίζει την εξωστρεφή και όμορφη Jennifer, μια ανύπαντρη μητέρα και κομμώτρια στο επάγγελμα. Κάτι τον ωθεί να της ζητήσει να βγουν ραντεβού και αγνοώντας τις εμφανείς αντιθέσεις τους καταλήγουν γρήγορα ζευγάρι.  Ο Clément τη μυεί στη φιλοσοφία, η Jennifer του μαθαίνει τον δικό της τρόπο διασκέδασης, όμως η πνευματική απόσταση συνεχίζει να υφίσταται και αλλοτριώνει ασταμάτητα τη σχέση τους.

Πληροφορίες

Δημοτικός Κινηματογράφος Αγίας Παρασκευής «Θανάσης Βέγγος»: Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο «Σταύρος Κώτσης», πρώην Στρατόπεδο Σπυρούδη, Σπάρτης 1 και Θεμιστοκλέους, Αγία Παρασκευή, τηλ: 210 6016626, 210 6002223 (ΠΑΟΔΑΠ).

Η είσοδος είναι ελεύθερη με προαιρετική προσφορά ειδών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet