Στο «στόχαστρο» της μειοψηφίας και η Τερψιχόρη Γκιόκα
Πολιτική

Στο «στόχαστρο» της μειοψηφίας και η Τερψιχόρη Γκιόκα

Τερψιχόρη Γκιόκα
Τερψιχόρη Γκιόκα

Η πρόεδρος του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου «Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου», δημοτική σύμβουλος Τερψιχόρη Γκιόκα, δεν απασχολεί συχνά το Δημοτικό Συμβούλιο, ωστόσο στη συνεδρίαση της Τρίτης 11 Οκτωβρίου 2016 είχε την… τιμητική της. Ο λόγος ήταν ότι τα τρία πρώτα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούσαν στο Νομικό Πρόσωπο στο οποίο προεδρεύει (τριμηνιαίες εκθέσεις εκτέλεσης προϋπολογισμού εσόδων-δαπανών του 1ου και 2ου τριμήνων 2016 και ταμειακός απολογισμός οικονομικού έτους 2015). Ωστόσο, τη σχετική συζήτηση δεν απασχόλησαν αυτά καθεαυτά τα οικονομικά στοιχεία, αλλά ο χρόνος υποβολής των σχετικών εκθέσεων προς έγκριση στο Σώμα.

Κωνσταντίνος Τσιαμπάς
Κωνσταντίνος Τσιαμπάς

Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας χρέωσαν στην πρόεδρο «σοβαρή» καθυστέρηση στην υποβολή των συγκεκριμένων στοιχείων, ρωτώντας εάν αυτό οφείλεται στο γραφείο που έχει αναλάβει τη σύνταξή τους ή στους χειρισμούς της κας Τ. Γκιόκα. Η πρόεδρος κάλυψε πλήρως τους συνεργάτες της, λέγοντας ότι ήταν δική της επιλογή να καθυστερήσει την υποβολή των καταστάσεων προκειμένου να τις φέρει όλες μαζί στο Σώμα, διευκολύνοντας και τις υπηρεσίες του Δήμου.

Από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Τσιαμπάς έκανε λόγο για την αυστηρότητα του σχετικού θεσμικού πλαισίου για τον χρόνο υποβολής των οικονομικών καταστάσεων (τόσο ο ίδιος, όσο και ο επικεφαλής της παράταξης, Βασίλης Ζορμπάς, χαρακτήρισαν «παράνομη» την καθυστέρηση), ενώ ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Ανδρέας Γκιζιώτης, σχολίασε καυστικά την επιλογή της προέδρου να «λυπηθεί» τις υπηρεσίες, ενώ την κατηγόρησε ότι δεν έχει τη «μεγαλοψυχία» να απολογηθεί για την «αμέλειά» της.

Ανδρέας Γκιζιώτης
Ανδρέας Γκιζιώτης

Τα σχόλια του κ. Γκιζιώτη ενόχλησαν την κα Τ. Γκιόκα, που έκανε λόγο για «επαναλαμβανόμενα χλευαστική στάση» εκ μέρους του κ. Γκιζιώτη, προσθέτοντας ότι κάποιοι, αντί να ασχοληθούν με την ουσία του συζητούμενου θέματος, βρίσκουν ότι η μόνη «δυσλειτουργία» είναι η μη έγκαιρη υποβολή των οικονομικών καταστάσεων. «Ε, την επόμενη φορά δεσμεύομαι να τους φέρω στην ώρα τους» κατέληξε η πρόεδρος του Ν.Π.

Γεράσιμος Βλάχος: Κοίτα ποιος μιλάει!

Την υπεράσπιση της προέδρου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ανέλαβε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος χαρακτήρισε ως «στολίδι» το εν λόγω Ν.Π., εξαίροντας τη δουλειά που γίνεται σε αυτό. Επίσης, ο κ. Γεράσιμος Βλάχος τόνισε ότι η καθυστερημένη υποβολή των οικονομικών καταστάσεων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «παράτυπη», αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι παράνομη.

Γεράσιμος Βλάχος
Γεράσιμος Βλάχος
Βασίλης Ζορμπάς
Βασίλης Ζορμπάς

Τέλος, «καρφώνοντας» τον τέως δήμαρχο, είπε ότι μιλά ο άνθρωπος που επί διοίκησής του «δεν είχαμε ούτε τους ισολογισμούς», ενώ υπενθύμισε και το θέμα της διαχείρισης των Σχολικών Επιτροπών, επί θητείας του κ. Β. Ζορμπά, «υπόθεση για την οποία ήδη έχουν επιληφθεί οι εισαγγελικές Αρχές», όπως είπε.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet