Δωρεάν εξέταση σπονδυλικής στήλης στα Δημοτικά Ιατρεία Βριλησσίων
Κοινωνία

Δωρεάν εξέταση σπονδυλικής στήλης στα Δημοτικά Ιατρεία Βριλησσίων

Δωρεάν κλινική αξιολόγηση και νευρολογική εξέταση ατόμων κάθε ηλικίας με παθήσεις σπονδυλικής στήλης πραγματοποιεί ο Δήμος Βριλησσίων μέσω της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Πρωτοβάθμιας Υγείας. Η δράση «Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29/5/2024, από τις 9:30 το πρωί έως τις 5:30 το απόγευμα, στα Δημοτικά Ιατρεία στην Λ. Πεντέλης 62 1ος όροφος, από τον συνδημότη Άγγελο Κόλια, διευθυντή Νευροχειρουργό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Κέιμπριτζ και Νευροχειρουργό του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».

Για τον καλύτερο προγραμματισμό της εξέτασης οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν και να κλείνουν ραντεβού στο τηλέφωνο 2108045564.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο πόνος στη σπονδυλική στήλη (αυχένα, πλάτη ή μέση) είναι ένα πολύ συχνό σύμπτωμα. Ο πόνος συνήθως υποχωρεί μέσα σε λίγες ημέρες/εβδομάδες.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις ο πόνος επιδεινώνεται ή μπορεί να συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα, όπως: πόνο που «χτυπάει» στα άνω άκρα (χέρι) ή στα κάτω άκρα (πόδι), μούδιασμα στα χέρια ή στα πόδια, μούδιασμα στην περιοχή των έξω γεννητικών οργάνων, αδυναμία στα χέρια ή στα πόδια, αστάθεια βάδισης, δυσκολία στην ούρηση ή σεξουαλική λειτουργία, ακράτεια ούρων, απώλεια βάρους, πυρετό.

Ασθενείς με οποιοδήποτε από αυτά τα συνοδά συμπτώματα ή πόνο που επιδεινώνεται πρέπει να εξεταστούν από γιατρό που ειδικεύεται σε παθήσεις σπονδυλικής στήλης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet