Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την κομποστοποίηση στον Α΄ Παιδικό Σταθμό Βριλησσίων
Κοινωνία

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την κομποστοποίηση στον Α΄ Παιδικό Σταθμό Βριλησσίων

Στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Δήμος Βριλησσίων έβαλε την κομποστοποίηση στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι παιδαγωγοί του Α΄ Παιδικού Σταθμού του Δήμου μαζί με το προσωπικό της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος ετοίμασαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάλληλο για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Τα παιδιά μέσα από το βιωματικό παιχνίδι έμαθαν πώς συλλέγονται τα οργανικά απόβλητα και πώς δημιουργείται το κομπόστ που βοηθά στην ανάπτυξη των φυτών, ως φυσικό λίπασμα.

Ο δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης βρέθηκε στον Α’ Παιδικό Σταθμό μαζί με την αντιδήμαρχο Οικογενειακής Πολιτικής και Προσχολικής Ηλικίας Λίλη Τζίμα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, τα παιδιά συλλέγουν τα οργανικά απόβλητα από την κουζίνα του παιδικού σταθμού, τα οποία στη συνέχεια θα μετατραπούν σε κομπόστ εντός του κομποστοποιητή, ο οποίος τοποθετήθηκε στον Α’ Παιδικό Σταθμό του Δήμου Βριλησσίων.

Ο δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης δήλωσε σχετικά: «Μέσα από αυτήν την εμπειρία, τα παιδιά έρχονται σε μια πρώτη επαφή με βιώσιμες πρακτικές για το περιβάλλον. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία και τους παιδικούς μας σταθμούς, καθώς η ευαισθητοποίηση των παιδιών στα περιβαλλοντικά ζητήματα είναι προαπαιτούμενο αν θέλουμε να πετύχουμε μια πραγματική αλλαγή στον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα απορρίμματά μας».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet