Ποια μέτρα για την αντιμετώπιση της  πανδημίας προτείνει στον δήμαρχο Βριλησσίων η Δράση για μια Άλλη Πόλη
reader.gr
Κοινωνία

Ποια μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας προτείνει στον δήμαρχο Βριλησσίων η Δράση για μια Άλλη Πόλη

Μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας προτείνει στον δήμαρχο, Ξ. Μανιατογιάννη, η Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων Δράση για μια Άλλη Πόλη.

Στην πρότασή της η Κίνηση Δημοτών αναφέρει: «Κύριε δήμαρχε, καθώς περιμένουμε την αλλαγή του χρόνου υπό πρωτόγνωρες συνθήκες, με την αβεβαιότητα, την ανασφάλεια και τον φόβο των πολιτών για την υγεία τους να κυριαρχεί, την ώρα που τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας δείχνουν ολοένα και πιο ανεπαρκή, είναι η στιγμή οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης να πράξουν κάτι περισσότερο και να βρεθούν στο πλευρό των δημοτών τους.

Συγκεκριμένα σας προτείνουμε, επειδή πλέον η διενέργεια τεστ ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) έχει καταστεί αναγκαία και υποχρεωτική για όλους τους πολίτες, εμβολιασμένους και μη, σε πλήθος περιπτώσεων, όπως για την είσοδο σε νοσοκομεία και κυρίως για όλους όσοι ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, να αναλάβουν οι Δήμοι το κόστος και τη διενέργεια των τεστ. Για να υλοποιηθεί η πρόταση αυτή, σας ζητάμε να μεσολαβήσετε -κατεπειγόντως, αφού η έξαρση της επιδημίας είναι εκρηκτική- προς το προεδρείο και το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, (στο οποίο μετέχει και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων), ώστε η Αυτοδιοίκηση να διεκδικήσει συντεταγμένα για όσους Δήμους διαθέτουν δημοτικά ιατρεία και ιατρικό/νοσηλευτικό προσωπικό, (όπως ο Δήμος Βριλησσίων), τη δυνατότητα να μπορούν:

Α) Να διενεργούν ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες δωρεάν διαγνωστικά τεστ, (τουλάχιστον για κάποιες κοινωνικές ομάδες, όπως οι δημότες κάτω των 18 ετών ή οι μαθητές με την επιστροφή τους στα σχολεία).

Β) Να πιστοποιηθούν από την πολιτεία ως δομές υγείας με πρόσβαση στο Εθνικό Μητρώο ασθενών με covid -19 και με δυνατότητα καταχώρισης αποτελεσμάτων / έκδοσης βεβαιώσεων διαγνωστικού ελέγχου, όπως τα φαρμακεία και τα μικροβιολογικά εργαστήρια.

Γ) Για να μειωθεί η οικονομική επιβάρυνση των ΟΤΑ που συνεπάγεται η πρότασή μας, προτείνουμε επιπλέον, να δοθεί η δυνατότητα στα δημοτικά ιατρεία να χρησιμοποιούν ως διαγνωστικό υλικό (και) τα αυτοδιαγνωστικά (σελφ) τεστ που σήμερα διατίθενται δωρεάν στους πολίτες μέσω των φαρμακείων και τα οποία, στην περίπτωση αυτή θα μετατραπούν στην πράξη σε rapid test, αφού θα διενεργηθούν από πιστοποιημένο προσωπικό και όχι από τους ίδιους τους δικαιούχους.

Με την πρότασή μας αυτή επιδιώκουμε να κινητοποιήσουμε τις διαθέσιμες δομές και τους μηχανισμούς της αυτοδιοίκησης, ώστε να συμβάλουν δραστικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αναλαμβάνοντας τμήμα του κοινωνικού κόστους των διαγνωστικών τεστ και ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των δημοτών τους».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet