Ανοίγουν 1η Σεπτεμβρίου οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Ανοίγουν 1η Σεπτεμβρίου οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Ηρακλείου Αττικής

Οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου Αττικής ξεκινούν την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου τη λειτουργία τους προκειμένου να υποδεχθούν και να αναλάβουν τα πρώτα εκπαιδευτικά βήματα της νέας γενιάς των Ηρακλειωτών.

Ενόψει της εκκίνησης της καινούργιας σχολικής περιόδου οι Σταθμοί παρέχουν, μέσω σχετικής ανακοίνωσης, μια πρώτη ενημέρωση και μερικές χρήσιμες συμβουλές στους νέους γονείς:

Τα παιδιά που φοιτούσαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος θα ξεκινήσουν κανονικά από 1η Σεπτεμβρίου 2017, οι δε γονείς θα πρέπει να δώσουν στις νέες παιδαγωγούς των παιδιών τους επικαιροποιημένα πληροφοριακά στοιχεία, αναφορικά με θέματα υγείας, ασφάλειας κ.λπ.

Για τα παιδιά που εγγράφονται για πρώτη φορά, οι γονείς θα πρέπει να ακολουθήσουν τις εξής διαδικασίες:

Εάν δεν είχαν κάποια επικοινωνία με τον σταθμό στον οποίο έγινε δεκτό το παιδί τους, την 1η Σεπτεμβρίου θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την προϊσταμένη του κάθε σταθμού, η οποία θα τους ορίσει συνάντηση με τις παιδαγωγούς, ώστε να δώσουν γραπτά πληροφοριακά στοιχεία, τα οποία αφορούν το παιδί τους και να ορίσουν ημέρα έναρξης της προσαρμογής του.

Κατά τις τρεις πρώτες ημέρες το παιδί θα πρέπει να συνοδεύεται από κάποιο οικείο πρόσωπο, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή και βαθμιαία προσαρμογή του. Η διάρκεια παραμονής του παιδιού στον σταθμό, κατά τις πρώτες ημέρες, θα είναι μικρή και θα αυξάνεται σταδιακά ανάλογα με τις αντιδράσεις του παιδιού και τον χρόνο αφομοίωσης της νέας κατάστασης στη ζωή του.

Για τα παιδιά που θα φοιτήσουν μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, οι ωφελούμενες μητέρες θα πρέπει να ακολουθήσουν τις ακόλουθες γραφειοκρατικές διαδικασίες:

Να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά, στην εφαρμογή eetaa.gr, το Ερωτηματολόγιο Εισόδου και να προσκομίσουν στον Παιδικό Σταθμό, αφού την εκτυπώσουν, τη Βεβαίωση Συμπλήρωσης Ερωτηματολογίου Εισόδου, έως την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017.

Στη συνέχεια, κάθε μήνα θα πρέπει να υπογράφουν το αντίστοιχο παρουσιολόγιο, σε συνεννόηση με την προϊσταμένη του Σταθμού στον οποίο φοιτά το παιδί τους.

Για τους γονείς στους οποίους αντιστοιχούν δίδακτρα θα δοθεί γραπτή ενημέρωση, μέσα στον Σεπτέμβριο, για το ύψος και τον τρόπο καταβολής τους.

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει: «Σας ευχόμαστε, ένα ήρεμο και δημιουργικό σχολικό έτος και για τα παιδιά μας, ενδιαφέρουσα και χαρούμενη διαβίωση στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, γιατί υπεράνω πάντων είναι ο άνθρωπος…».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet