Για τον σακχαρώδη διαβήτη ενημερώθηκαν οι Ηρακλειώτες
Κοινωνία

Για τον σακχαρώδη διαβήτη ενημερώθηκαν οι Ηρακλειώτες

Το ενδιαφέρον των Ηρακλειωτών απέσπασε η ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη, που φιλοξενήθηκε πρόσφατα στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, σε μια συνδιοργάνωση της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και της ΜΚΟ «Με Οδηγό το Διαβήτη – Κάρτα Διαβήτη».

Ειδικοί επιστήμονες -διατροφολόγοι, ψυχολόγοι, διαβητολόγοι– μίλησαν για το πώς μπορούμε να τρεφόμαστε σωστά, να ζούμε πιο υγιεινά ώστε να ελαττώσουμε δραστικά τις πιθανότητες να εμφανιστούν σημαντικά προβλήματα στον οργανισμό μας, ανάμεσά τους, βεβαίως, και ο διαβήτης, ο οποίος, όπως τεκμηριώθηκε, αποτελεί ασθένεια – «μάστιγα του 21ου αιώνα».

Μάλιστα, συμβουλές δόθηκαν και στην… πράξη, με τον σεφ Στέλιο Κουτρουβέλη να μαγειρεύει ζωντανά στον χώρο της εκδήλωσης και να μοιράζεται μυστικά μιας υγιεινής, αλλά νόστιμης διατροφής.

Παράλληλα, στο περιθώριο της ενημέρωσης, για όσους το επιθυμούσαν, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό.

Την εκδήλωση, την οποία παρουσίασε με τον δικό της παλμό η γνωστή δημοσιογράφος Υγείας, Εύα Ντελιδάκη, χαιρέτησαν ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Μαρία Παντερή.

«Ο άνθρωπος είναι στο επίκεντρο της πολιτικής της δημοτικής Αρχής Ηρακλείου Αττικής. Στο πλαίσιο αυτό κρατούμε τους Ηρακλειώτες ενημερωμένους σε θέματα Υγείας, ενώ τους παρέχουμε ουσιαστικές υπηρεσίες πρόνοιας», τόνισε η Μαρία Παντερή, εξαγγέλλοντας συνέχεια και εντατικοποίηση στις ενημερωτικές δράσεις, αλλά και τις πρωτοβουλίες προαγωγής Υγείας και για το 2017.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet