Έρευνα για τη διεύρυνση της λεωφορειακής γραμμής 640 από τον Δήμο Ηρακλείου
Κοινωνία

Έρευνα για τη διεύρυνση της λεωφορειακής γραμμής 640 από τον Δήμο Ηρακλείου

Θετική ήταν η ανταπόκριση του ΟΑΣΑ στο αίτημα που κατέθεσε προ ημερών ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, με το οποίο ζητούσε τη διεύρυνση της λειτουργίας της τοπικής λεωφορειακής γραμμής 640 για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κατά τις βραδινές ώρες, πέραν, δηλαδή, του τελευταίου δρομολογίου, που τώρα είναι ορισμένο στις 22.35 τις καθημερινές και στις 20:20 τα Σαββατοκύριακα.

Στόχος του Δήμου με το συγκεκριμένο αίτημα είναι ακόμα περισσότεροι Ηρακλειώτες να ενθαρρυνθούν να αφήσουν το αυτοκίνητο στο σπίτι κατά τη μετακίνησή τους εντός της πόλης, αλλά και από και προς τον σταθμό του ΗΣΑΠ, όπως, βέβαια, να εξυπηρετηθούν καλύτερα αυτοί που δεν διαθέτουν Ι.Χ.

Για τις καθημερινές ημέρες η συμφωνία του ΟΑΣΑ είναι, όπως ενημερώνει ο Δήμος, δεδομένη και έτσι, σύντομα, το λεωφορείο θα αρχίσει να λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή και μετά τις 22:35, ενώ τα επιπλέον δρομολόγια θα ανακοινωθούν αναλυτικά από τον Δήμο με την οριστικοποίηση της διεύρυνσης.

Για τα Σαββατοκύριακα όμως, ο ΟΑΣΑ θέτει ως όρο προκειμένου να μεγαλώσει το βράδυ το ωράριο λειτουργίας τους δρομολογίου, να αρχίζει η συγκοινωνία του 640 λίγο αργότερα το πρωί, δήλαδή αντί στις 6:30 στις 7:30.

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής δίνει τον λόγο στους πολίτες προκειμένου να απαντήσουν οι ίδιοι και ως εκ τούτου καλεί τους Ηρακλειώτες να πουν τη γνώμη τους, απαντώντας στο ερώτημα:

«Να αλλάξει η ώρα έναρξης του δρομολογίου του 640 Σάββατο και Κυριακή πρωί από 6:30 σε 7:30, προκειμένου να λειτουργήσει περισσότερες ώρες το βράδυ (πέραν τις 20:20 δηλαδή) ή να παραμείνει έως έχει;».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την απάντησή τους στη σχετική δημοσκόπηση που τρέχει στη σελίδα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στο facebook ή στη διεύθυνση https://poll.fbapp.io/nglpmo

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet