Γέμισε από παιδικές φωνές και χαμόγελα το Άλσος Κηφισιάς
Κοινωνία

Γέμισε από παιδικές φωνές και χαμόγελα το Άλσος Κηφισιάς

Ανεξίτηλο άφησε το ίχνος της η «Ημέρα χαράς και Δημιουργίας» που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Κηφισιάς σε συνεργασία με τη αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Μέριμνα – Εταιρία για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και τον Θάνατο», το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας.

Παιδιά στο Άλσος (φωτό1)

Πλημμύρισε παιδικές φωνές το Άλσος Κηφισιάς, με την αυθεντική και ζωογόνα παιδική αύρα να καταλύει τον χώρο και να παρασύρει σε ατέλειωτο δημιουργικό παιχνίδι παιδιά και ενήλικες που συμμετείχαν στις οργανωμένες δημιουργικές δράσεις της εκδήλωσης.

Tο χαμόγελο των μικρών, η χαρά των μεγάλων, οι δημιουργικές δράσεις, με κατασκευές, κηπουρική, μουσικο-κινητικές δραστηριότητες, κυνήγι θησαυρού προσέφεραν στιγμές ξεκούρασης, επικοινωνίας, αλλά και επιστροφής στον κόσμο των συναισθημάτων, στη μεγάλη παρέα που δημιουργήθηκε στο ωραιότερο Άλσος της Αττικής. Στην εκδήλωση τα παιδιά είχαν επιπλέον την ευκαιρία να ζωγραφίσουν, με τη βοήθεια ειδικών, τις «Ασπίδες της Ψυχής μας», που μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις στη ζωή μας.

Οι "ασπίδες της ψυχής μας"

«Με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας και με τη συμβολή της μη κερδοσκοπικής εταιρίας ΄Μέριμνα΄, διοργανώσαμε την ΄Ημέρα χαράς και Δημιουργίας΄ προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη για την ψυχική υγεία και παράλληλα να προσφέρουμε στα παιδιά δημιουργικές δράσεις και δραστηριότητες στο καταπράσινο Άλσος της Κηφισιάς. Ο Δήμος Κηφισιάς στηρίζει την προσπάθεια της Μέριμνας, η οποία έχει βοηθήσει πολλούς δημότες μας και αγκαλιάζει το έργο της» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος.

Ο δήμαρχος με τον ζωγράφο "Άκανθο"

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΜΚΟ «Μέριμνα» Δανάη Παπαδάτου ευχαρίστησε τον Δήμο Κηφισιάς και προσωπικά τον δήμαρχο για την πολύ ωραία εκδήλωση, αλλά και για την ιδιαίτερη προσέγγιση του έργου που επιτελεί η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία εδώ και 20 χρόνια. Να σημειώσουμε ότι η «Μέριμνα» στηρίζει  τα παιδιά των οποίων η ζωή ανατρέπεται από την απειλητική για τη ζωή αρρώστια ή τον θάνατο αγαπημένου τους προσώπου.

"Μικροί κηπουροί"

Την εκδήλωση πλαισίωσαν η καλλιτέχνιδα Στέλλα Κονιτοπούλου, η Ολυμπιονίκης Καλαθοσφαίρισης Τατιάνα Καββαδία, ο ζωγράφος Άκανθος, η σχεδιάστρια μόδας Ελίνα Κορδαλή, με τη δημιουργική της ομάδα, το Λαϊκό Θέατρο Νέας Ερυθραίας, αλλά και πολλοί εθελοντές που στήριξαν την προσπάθεια.

Για την επιτυχία της εκδήλωσης εργάστηκαν μαθήτριες και μαθητές από το 2ο Λύκειο Κηφισιάς, το Λύκειο Νέας Ερυθραίας, σπουδαστές από το κολέγιο International School of Athens και εθελοντές από όλο τον Δήμο. Ο συντονισμός και η διοργάνωση της εκδήλωσης έγινε από το γραφείο Δημάρχου και την κα Έλενα Τριπερίνα, ενώ ενεργό ρόλο είχαν ο αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας Βαγγέλης Αυλήτης, ο πρόεδρος της Ανθοκομικής Γιώργος Κομιανός, η πρόεδρος της ΔΕΠ Κατερίνα Καραλή, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος των Παιδικών Σταθμών Κηφισιάς Γιάννης Παντελεάκης και η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Ζέτη Κασιμάτη.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet