Δύο ώρες παράταση πήρε η αιμοδοσία στον Δήμο Κηφισιάς – Πάνω από 150 εθελοντές έδωσαν αίμα
Κοινωνία

Δύο ώρες παράταση πήρε η αιμοδοσία στον Δήμο Κηφισιάς – Πάνω από 150 εθελοντές έδωσαν αίμα

Μεγάλη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών, πολιτών κι υπαλλήλων του Δήμου Κηφισιάς, σημειώθηκε στην αιμοδοσία την οποία διοργάνωσαν η υπηρεσία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου και το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ». Η δράση πραγματοποιήθηκε μετά την έκκληση του ιατρικού κόσμου για αύξηση των αποθεμάτων αίματος σε μια περίοδο που, λόγω της πανδημίας του «Covid-19», έχουν μειωθεί δραματικά. Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Μαρτίου στο Κέντρο Έρευνας & Μελέτης της Μικρασιατικής (ΚΕΜΜΕ) της Νέας Ερυθραίας.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, μετά το πέρας της αιμοδοσίας, δήλωσε τα εξής:

«Ευχαριστώ όλους τους πολίτες που έδωσαν αίμα, αλλά και αυτούς που τελικά δεν κατάφεραν να δώσουν, αλλά προσήλθαν στο ΚΕΜΜΕ. Οι στόχοι της αιμοδοσίας καλύφθηκαν και ξεπεράστηκαν. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στους ανθρώπους που προσφέρουν ζωή, στους συνανθρώπους μας».

Το μήνυμα ανθρωπιάς, το οποίο μεταδόθηκε όλες τις προηγούμενες ημέρες εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού είχε τέτοια ανταπόκριση που οι εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι έσπευσαν να δηλώσουν τηλεφωνικώς τη συμμετοχή τους, ξεπέρασαν τους 150. Αποτέλεσμα ήταν η συνέχιση της αιμοδοσίας και δύο ώρες μετά την προκαθορισμένη.

Από τους 112 εθελοντές  αιμοδότες οι οποίοι εξετάστηκαν από τους ιατρούς, συλλέχθηκαν 77 μονάδες αίματος.

Η αιμοδοσία έγινε με αυστηρή τήρηση των κανόνων και των πρωτοκόλλων για την προστασία από την εξάπλωση του «Covid-19», τα οποία έχουν ως στόχο την ασφάλεια και προστασία των αιμοδοτών και όλων των εμπλεκόμενων στελεχών.

Το Δ.Σ. της Κοινωνικής Μέριμνας και η πρόεδρος, Κατερίνα Καραλή, ευχαριστούν όλους τους εθελοντές οι οποίοι συμμετείχαν στην αιμοδοσία.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet