Μπουρίνι στα Βόρεια της Αθήνας – Ακινητοποίηση οχήματος στην Κηφισιά
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Κοινωνία

Μπουρίνι στα Βόρεια της Αθήνας – Ακινητοποίηση οχήματος στην Κηφισιά

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπάρχει εδώ και λίγη ώρα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης που ξέσπασε στην Αττική.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, λίγο μετά τη γέφυρα Καλυφτάκη, ένα αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε από τα νερά της βροχής και υπέστη μηχανική βλάβη. Σε αυτό επέβαινε μια οικογένεια με αποτέλεσμα πυροσβέστες προληπτικά να απομακρύνουν τη μητέρα με τα δυο ανήλικα παιδιά της, μεταφέροντάς τους σε ασφαλές σημείο. Στο αυτοκίνητο παρέμεινε ο πατέρας ο οποίος αναμένει οδική βοήθεια.

Μέχρι αυτή την ώρα η πυροσβεστική έχει δεχθεί 17 κλήσεις από περιοχές της Κηφισιάς, της Λυκόβρυσης και των Αχαρνών.

Υπενθυμίζεται ότι σφοδρή καταιγίδα χτύπησε την Αττική λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα της Δευτέρας 22 Αυγούστου, όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι. Το μπουρίνι ήταν ιδιαίτερα έντονο στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, φέρνοντας ισχυρές βροχοπτώσεις, αλλά και διακοπές ρεύματος όπως συνέβη στο Ψυχικό και τη Νέα Ιωνία.

Οι μετεωρολόγοι είχαν προβλέψει ότι το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει ραγδαία από σήμερα, με βροχές και καταιγίδες να πλήττουν μεγάλο μέρος της χώρας, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα, πιθανές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

H πρόβλεψη του Meteo για σήμερα

Με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία, η κακοκαιρία θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η ατμοσφαιρική διαταραχή, που βρίσκεται βορειοδυτικά της χώρας μας, πάνω από την ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής, αναμένεται να προκαλέσει εκτεταμένη ατμοσφαιρική αστάθεια σήμερα (22/08), με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος κυρίως της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα θα είναι: Βροχές και καταιγίδες κυρίως σε Ήπειρο, Θεσσαλία, Μακεδονία, Αν. Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), Αν. Πελοπόννησο και τοπικά σε Θράκη. Τα φαινόμενα κατά τόπους σε τμήματα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και είναι πιθανό να σημειωθούν σημαντικά ύψη βροχής.
Οι καταιγίδες τοπικά σε τμήματα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet