Ποιες βελτιώσεις στη διάνοιξη της Λ. Κύμης ζητούν οι Δήμοι Ηρακλείου Αττικής, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Αμαρουσίου και Κηφισιάς
Κοινωνία

Ποιες βελτιώσεις στη διάνοιξη της Λ. Κύμης ζητούν οι Δήμοι Ηρακλείου Αττικής, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Αμαρουσίου και Κηφισιάς

Συνάντηση με τον υφυπουργό Υποδομών, Νίκο Ταχιάο, πραγματοποίησαν οι δήμαρχοι των τεσσάρων πόλεων (Δήμοι Ηρακλείου Αττικής, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Αμαρουσίου, Κηφισιάς) από τις οποίες προγραμματίζεται να περάσει η διαδρομή της διάνοιξης της Λεωφόρου Κύμης. Στον υφυπουργό ανέλυσαν για ακόμα μια φορά ενστάσεις, παρατηρήσεις αλλά και βελτιώσεις που ζητούν σε περίπτωση που προχωρήσει το έργο, ώστε να εξασφαλιστεί ότι η διάνοιξη δεν θα δυσχεραίνει την καθημερινότητα στους δήμους και δεν θα υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής εκπροσώπησε ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, ο οποίος μετέφερε στον υφυπουργό (όπως είχε κάνει και στους προκατόχους του στο Υπουργείο) την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης: Ο Δήμος απαιτεί η διάνοιξη της Κύμης να γίνει με σκεπαστό το κομμάτι της νέας διαδρομής ώστε να αποφευχθεί η διχοτόμηση της πόλης σε ακόμα ένα σημείο (από το Ηράκλειο διέρχονται ήδη οι γραμμές του ΗΣΑΠ και η Αττική Οδός) και, αντί ορύγματος, να δημιουργηθεί επιφάνεια ελεύθερων χώρων που θα αξιοποιηθούν για τη δημιουργία πράσινου και αθλητικών υποδομών.

Πέραν τούτου, ο Νίκος Μπάμπαλος έθεσε μετ’ επιτάσεως το ζήτημα και της υφιστάμενης κατάστασης στο σημείο του σημερινού τερματισμού της Κύμης, ζητώντας από το Υπουργείο να ληφθούν μέτρα και ρυθμίσεις -άσχετα με το εάν και πότε θα προχωρήσει η διάνοιξη- ώστε να εξομαλυνθεί η «βαριά» κυκλοφορία οχημάτων κατά μήκος της διαδρομής της λεωφόρου Πλαπούτα (μετέπειτα Βύρωνος).

Η συνάντηση με τον υφυπουργό πραγματοποιήθηκε ως αποτέλεσμα των ενεργειών που αποφάσισαν και όρισαν να κάνουν από κοινού οι δήμαρχοι των Δήμων, διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό για τους δημότες τους.

«Μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να πετύχουμε τα βέλτιστα για τις πόλεις και τους δημότες μας. Όλοι οι δήμαρχοι που μας επηρεάζει η διάνοιξη της Κύμης έχουμε μια κοινή γραμμή και διεκδικούμε με κάθε τρόπο, σε περίπτωση που γίνει το έργο, αυτό να μην έχει αρνητικές επιπτώσεις στις τοπικές μας κοινωνίες. Ευχαριστώ τον υφυπουργό για την ανταπόκριση, περιμένω όμως και πράξεις από το Υπουργείο. Και μάλιστα άμεσες καθώς, ανεξαρτήτως εάν προχωρήσει ή όχι η Κύμης, πρέπει να υπάρξει παρέμβαση για να λυθεί το υφιστάμενο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Λεωφόρος Πλαπούτα», σχολίασε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου τόνισε τη σημασία της κατασκευής του νέου οδικού άξονα, του οποίου η σύνδεσή του με την Εθνική Οδό θα συμβάλλει καθοριστικά στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πόλης του Αμαρουσίου και των όμορων Δήμων, θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση την εφαρμογή λειτουργικών ευκολιών, προκειμένου το εν λόγω έργο να μην διαχωρίσει τις περιοχές της πόλης ή να περιορίσει την πρόσβαση και τη διέξοδο σε ζωτικά σημεία της. Για τον λόγο αυτό, όπως είπε, επιβάλλεται η σύνδεση της οδού Πλαπούτα – Βύρωνος με τον νέο άξονα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης δήλωσε: «Η υπόθεση της διάνοιξης της Λ. Κύμης μας απασχολεί πολύ. Στη συνάντηση με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών θέσαμε τα ζητήματα της έλλειψης ολοκληρωμένης κυκλοφοριακής μελέτης, το σοβαρό πρόβλημα εκτόνωσης των αέριων ρύπων της σήραγγας, την ανάγκη για ενσωμάτωση ισχυρών ανταποδοτικών έργων πάνω από την επιφάνεια του έργου στη Δημοτική Ενότητα Λυκόβρυσης και την ανάγκη εκπόνησης επιπλέον μελετών. Σε συνεργασία με τους δημάρχους των όμορων Δήμων, συλλογικά, αντιμετωπίζουμε τα διαδημοτικά ζητήματα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet