Σε νέο επίπεδο η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς
Κηφισιά

Σε νέο επίπεδο η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς

Στο πλαίσιο της θωράκισης της πόλης από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, ο Δήμος Κηφισιάς έχει θέσει σε ύψιστη προτεραιότητα τον τομέα της Πολιτικής Προστασίας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σε διάστημα περίπου 6 μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα δημοτική αρχή του Βασίλη Ξυπολυτά, με όραμα την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας, αλλά και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, γυρίζει σελίδα υλοποιώντας καινοτόμες πρωτοβουλίες πρόληψης και ετοιμότητας.

Αναλυτικά οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες στους 6 πρώτους μήνες του 2024

  • Για πρώτη φορά δημιουργήθηκαν εποχικοί σταθμοί της Πυροσβεστικής για τις ειδικές δυνάμεις του Σώματος (ΕΜΟΔΕ και ΜΕΤΠΕ) στο Δάσος Φασίδερη, με 5 οχήματα και περισσότερους από 30 πυροσβέστες, με την εποπτεία και οργάνωση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας. Ο σταθμός στεγάζεται σε δημοτικό χώρο όπου τοποθετήθηκαν από τον Δήμο οικίσκοι για την εγκατάσταση των πυροσβεστών.
  • Ιδρύθηκε σταθμός ΕΚΑΒ του Δήμου Κηφισιάς, σε δημοτικό χώρο, στη Νέα Ερυθραία. O σταθμός ΕΚΑΒ θα μειώσει τον χρόνο των ασθενοφόρων στο μισό, σώζοντας εκατοντάδες ζωές.
  • Τοποθετήθηκε Drone πυρασφάλειας στον χώρο των εθελοντών δασοπυροσβεστών, ενώ παράλληλα με πρωτοβουλία μας, συμφωνήσαμε οι δήμαρχοι του Πεντελικού να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο σύστημα αντιπυρικής προστασίας, με τη χρήση πολλαπλών drones, που θα σχηματίσουν ένα «εναέριο τείχος» προστασίας στο βουνό μας. Παράλληλα το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και η Πυροσβεστική, εποπτεύει και ελέγχει τα drones, μαζί με το δικό της δίκτυο σε όλη την Αττική.
  • Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση ύψους 150.000 ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών από το πρόγραμμα Πυρασφάλειας του Πράσινου Ταμείου.
  • Αγοράστηκε και παραχωρήθηκε 1 πυροσβεστικό όχημα στην Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών ΟΕΔΔ. Έχει προγραμματιστεί επίσης η παραχώρηση ενός ακόμη πυροσβεστικού οχήματος στο νέο Εθελοντικό Πυροσβεστικό κλιμάκιο, στο Δάσος Φασίδερη.
  • Μετασκευάστηκαν οχήματα 4×4 για την χρήση τους σε κατάσταση Πολιτικής Προστασίας.
  • Ιδρύθηκε Δημοτικό κλιμάκιο εθελοντών πυροσβεστών με 2 πυροσβεστικά (στον εγκαταλελειμμένο αστυνομικό σταθμό Εκάλης), που σε βάθος χρόνου θα γίνει σταθμός της Πυροσβεστικής στην Εκάλη με πολλαπλές επιχειρησιακές δυνατότητες.
  • Με ειδικό εξοπλισμό διπλασιάστηκαν τα οχήματα που μπορούν να κάνουν εκχιονισμό και τετραπλασιάστηκαν τα οχήματα διανομής αλατιού (αλατιέρες).

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet