Υπέρ της λειτουργίας γραμμών της ΚΤΕΛ Ν. Αττικής Α.Ε. στην Κηφισιά τάσσεται η Αγγελική Παπάζογλου
Κοινωνία

Υπέρ της λειτουργίας γραμμών της ΚΤΕΛ Ν. Αττικής Α.Ε. στην Κηφισιά τάσσεται η Αγγελική Παπάζογλου

Υπέρ της λειτουργίας γραμμών της ΚΤΕΛ Ν. Αττικής Α.Ε. στην Κηφισιά τάσσεται η Αγγελική Παπάζογλου, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Κοινωνία Παρούσα και υποψήφια δήμαρχος Κηφισιάς.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η κ. Παπάζογλου αναφέρει:

Η εξυπηρέτηση των περιοχών της Βόρειας Αττικής (Άγιοι Απόστολοι, Σκάλα Ωρωπού, Καπανδρίτι) πραγματοποιείται από τις γραμμές ΚΤΕΛ Ν. Αττικής, εκτελώντας καθημερινά 19 δρομολόγια που διέρχονται από την Κηφισιά.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Α-18474/801/20-3-2019 (ΑΔΑ: 6Θ8Η465ΧΘΞ-ΛΙΖ) Απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, εγκρίθηκαν τα δρομολόγια για την εκτέλεση τακτικών επιβατικών μεταφορών από τα ΚΤΕΛ Ν. Αττικής Α.Ε. και ανατέθηκε στον ΟΑΣΑ Α.Ε. η κατάρτιση και υπογραφή σύµβασης εκτέλεσης του καθοριζόµενου συγκοινωνιακού έργου µεταξύ του ΟΑΣΑ Α.Ε. και του ΚΤΕΛ Ν. Αττικής Α.Ε.

Η σύμβαση οφείλει να λάβει υπόψη της τις απαιτούμενες προσαρµογές κατά το περιεχόμενο της Μελέτης του ΟΑΣΑ Α.Ε. για την «Αναδιάρθρωση Αφετηριών και Δικτύου Γραμμών ΚΤΕΛ Ν. Αττικής», η οποία εκπονήθηκε, όπως αναφέρεται στην απόφαση, στο πλαίσιο της διαµόρφωσης νέας πολιτικής µε στόχο την αναδιάρθρωση του συγκοινωνιακού δικτύου του ΚΤΕΛ Ν. Αττικής Α.Ε., την εξασφάλιση της διαλειτουργικότητάς του µε το δίκτυο αστικών συγκοινωνιών στην περιοχή αρµοδιότητάς του, την αποφόρτιση των κύριων οδικών αξόνων που διέρχονται από το κέντρο της Αθήνας και συνεπάγονται τη µετεγκατάσταση των αφετηριών των γραμμών του ΚΤΕΛ Ν. Αττικής.

Ειδικότερα, για την Κηφισιά, η νέα ρύθμιση αφορά στις γραμμές: ΚΗΦΙΣΙΑ-ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ-ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ και ΚΗΦΙΣΙΑ-ΣΚΑΛΑ ΩΡΩΠΟΥ, χωρίς να τροποποιεί ουσιαστικά και επιβαρυντικά, παρά τα λεγόμενα και γραφόμενα των ημερών, τη μέχρι σήμερα εξυπηρέτηση των επιβατών και την κυκλοφοριακή κατάσταση πέριξ του σταθμού ΗΣΑΠ. Συγκεκριμένα, η εξυπηρέτηση των επιβατών θα εξακολουθήσει να πραγματοποιείται από τη στάση επί της πλατείας Κηφισιάς (Πλάτανος) και από τη στάση στο Ζηρίνειο.

Επί της οδού Γρ. Λαμπράκη, όπου χρησιμοποιείται ήδη η αριστερή πλευρά της οδού ως χώρος αναμονής των λεωφορείων της ΟΣΥ Α.Ε., προβλέπεται να μπορεί να αναμένει ένα (1) όχημα ΚΤΕΛ, κατά μέγιστο, για λόγους συντονισμού των δρομολογίων.

Κατόπιν των ανωτέρω, θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρχει άμεσα από τη δημοτική αρχή πλήρης και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών της Κηφισιάς για τις προωθούμενες αλλαγές του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ως Κοινωνία Παρούσα, θεωρούμε ότι η προγραμματισμένη μεταφορά της αφετηρίας του ΚΤΕΛ στην Κηφισιά μπορεί να γίνει με όρους που θα διευκολύνουν τη μετακίνηση των πολιτών της Κηφισιάς, χωρίς να προκαλεί κυκλοφοριακό φόρτο στην πόλη. Στόχος του Δήμου μας θα πρέπει να είναι η διασφάλιση αυτής της προοπτικής, εξασφαλίζοντας τα δικαιώματα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet