Μειώσεις – απαλλαγές στα δημοτικά τέλη Κηφισιάς για το 2016
Κοινωνία

Μειώσεις – απαλλαγές στα δημοτικά τέλη Κηφισιάς για το 2016

Απαλλαγές σε ειδικές κατηγορίες στα δημοτικά τέλη και στα τέλη ύδρευσης για τους πολίτες αποφάσισε ο Δήμος Κηφισιάς.

Για το 2016, ισχύουν μειώσεις  των τελών στις ευπαθείς ομάδες που ξεκινούν από 50% και φτάνουν στην πλήρη απαλλαγή για ανθρώπους με αναπηρία 80% και άνω και αντίστοιχες μειώσεις σε πολύτεκνους και απόρους, αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου, στο οποίο αναφέρονται επίσης τα εξής:

“Συνεχίζοντας την πολιτική ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στον Δήμο μας δίνονται κίνητρα σε επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες για τις  επαγγελματικές στέγες που παραμένουν κενές, αλλά και για τη διατήρηση των δραστηριοτήτων στα μεγάλα ακίνητα της περιοχής μας. Συγκεκριμένα, μετά την απόδοση του μέτρου για μείωση των τελών για τα μέχρι 100τ.μ., που εφαρμόστηκε πέρυσι, τη φετινή χρονιά ο Δήμος Κηφισιάς  μειώνει κατά 7% τα δημοτικά τέλη των επαγγελματικών ακινήτων άνω των 100 τμ.

Μικρή αναπροσαρμογή σημειώνεται στον συντελεστή του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων (ΦΗΧ) κατά 20%, με στόχο να αυξηθεί το ποσό που διατίθεται για τις λειτουργικές δαπάνες και τη συντήρηση σχολικών κτηρίων κατά 25%.

Ο Δήμος Κηφισιάς προχώρησε σε μείωση τελών Κοιμητηρίου σε ορισμένες κατηγορίες, που φτάνουν και το 15%.

Οι μειώσεις αυτές υπηρετούν το πλαίσιο αρχών της δημοτικής Αρχής για στήριξη της κοινωνίας και χρηστή διαχείριση στις σκληρές σημερινές οικονομικές συνθήκες.

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι παραμένουν τα δημοτικά τέλη και τα τέλη ύδρευσης για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες”.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet