Προβλήματα στη Σχολική Επιτροπή Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κηφισιάς
Κοινωνία

Προβλήματα στη Σχολική Επιτροπή Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κηφισιάς

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου διαμαρτύρεται για προβλήματα χρηματοδότησης των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων του Δήμου Κηφισιάς από τη σχολική επιτροπή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

Ο Σύλλογος σε σχετική επιστολή του προς τον Δήμο Κηφισιάς κάνει λόγο για «φαινόμενα διάκρισης μεταξύ των σχολικών μονάδων» αναφορικά με την κατανομή των χρημάτων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, με «αδιαφανή κριτήρια από τη δημοτική Αρχή Κηφισιάς».

Ακολουθεί η επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου προς τον Δήμο Κηφισιάς:

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση των συναδέλφων μας εκπαιδευτικών της Π.Ε. που υπηρετούν στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου Κηφισιάς (περιοχές Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας, Εκάλης) ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ έντονα για την κατάσταση που επικρατεί στη λειτουργία της σχολικής επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης του Δήμου Κηφισιάς αναφορικά με το ζήτημα των επιχορηγήσεων των σχολικών μονάδων της Π.Ε. του Δήμου Κηφισιάς με τα χρήματα για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολικών μονάδων της περιοχής.

Συγκεκριμένα επί σειρά μηνών παρατηρούνται απαράδεκτες καθυστερήσεις στις τακτικές επιχορηγήσεις των λειτουργικών δαπανών των σχολείων της Π.Ε. του Δήμου Κηφισιάς από την οικεία σχολική επιτροπή με αποτέλεσμα τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου Κηφισιάς να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις βασικές οικονομικές υποχρεώσεις λειτουργίας τους. Ακόμα περισσότερο όταν τα χρήματα των λειτουργικών δαπανών των σχολείων, ύστερα από μεγάλες καθυστερήσεις και όχι στο σύνολό τους, καταμερίζονται στις σχολικές μονάδες της Π.Ε. του Δήμου Κηφισιάς και αναφέρονται φαινόμενα διάκρισης μεταξύ των σχολικών μονάδων με αδιαφανή κριτήρια από τη δημοτική Αρχή Κηφισιάς, με αποτέλεσμα κάποιες σχολικές μονάδες να ευνοούνται και κάποιες όχι.

Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της ομαλής και σύννομης κατανομής ανά τρίμηνο των δαπανών για λειτουργικές δαπάνες, επισκευαστικά των σχολείων και χρημάτων από το φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων για τη συντήρηση των δημοσίων κτηρίων που εισπράττονται από τον Δήμο Κηφισιάς στις σχολικές μονάδες της Π.Ε. μέσω της σχολικής επιτροπής Π.Ε. του Δήμου Κηφισιάς με πνεύμα ισονομίας και ισοπολιτείας μεταξύ των σχολικών μονάδων της Π.Ε. του Δήμου Κηφισιάς.

Ζητούμε άμεση συνάντηση με τον κο δήμαρχο Κηφισιάς, ώστε να του εκθέσουμε τις απόψεις μας και από κοινού να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα αυτό που αντιμετωπίζουν τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου Κηφισιάς, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται η εύρυθμη λειτουργία τους.

Καλούμε το ΥΠΠΕΘ και κάθε αρμόδιο φορέα, αλλά και τη ΔΟΕ να επιληφθούν του συγκεκριμένου θέματος.

Διεκδικούμε την αύξηση των κονδυλίων για λειτουργικές δαπάνες των Σχολείων από τον ΓΚΠ και την άμεση χορήγηση τους στις σχολικές μονάδες με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις που θα κατοχυρώνονται από τον νόμο.  

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                                         Ο γραμματέας

Δ. Πολυχρονιάδης                  Γ. Κοκκινομηλιώτης

Δείτε την επιστολή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet