Οι εκπαιδευτικοί ζητούν πίσω την αίθουσα του 8ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς
Κοινωνία

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν πίσω την αίθουσα του 8ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς

Να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποδοθεί πίσω στο 8ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς αίθουσά του που χρησιμοποιείται από το όμορο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς  καλεί τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και τον Δήμο Κηφισιάς ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου.

Η αίθουσα χρησιμοποιούταν από το Δημοτικό λόγω κτηριακών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, τα οποία έχουν πλέον αποκατασταθεί, σύμφωνα με την ακόλουθη ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου:

Προς:

  • Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας 
  • Δήμο Κηφισιάς

Κοινοποίηση:

  • Περιφερειακή Δ/νση Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής
  • ΔΟΕ                                     
  • Μέλη Συλλόγου μας   

Θέμα: « Σχετικά με τη μη σύννομη εκχώρηση αίθουσας του 8ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς μετά από απόφαση του Δήμου Κηφισιάς».

Ύστερα από απόφαση του Δήμου Κηφισιάς εκχωρήθηκε στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς μια αίθουσα του όμορου 8ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς τον Αύγουστο του 2015 για χρήση, προκειμένου το συγκεκριμένο Δημοτικό Σχολείο να αντιμετωπίσει κτηριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω της αύξησης των εγγραφέντων σε αυτό μαθητών κατά το σχολικό έτος 2015 – 2016.

Έχοντας επανειλημμένα καταθέσει τη θέση του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου τόσο στη Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας όσο και στη Δημοτική Αρχή Κηφισιάς αναφορικά με τον απόλυτα λανθασμένο τρόπο που αντιμετωπίζεται το χρόνιο πλέον και ιδιαίτερα οξυμένο κτηριακό πρόβλημα των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου Κηφισιάς θεωρούμε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση αποδεικνύεται περίτρανα η ορθότητα των απόψεών μας. Αντί η δημοτική Αρχή Κηφισιάς (παρούσα και προηγούμενη) με σοβαρό και ουσιαστικό τρόπο να διεκδικήσει άμεσα από την πολιτεία την εφαρμογή ενός προγράμματος ανέγερσης νέων διδακτηρίων και προσθήκης νέων αιθουσών στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου Κηφισιάς που να επιλύουν το οξυμένο πρόβλημα της έλλειψης δεκάδων αιθουσών διδασκαλίας στο συγκεκριμένο Δήμο, προχωρά σε αυθαίρετες και μη σύννομες ενέργειες οδηγώντας τις σχολικές μονάδες σε αντιπαραθέσεις μεταξύ τους δυσχεραίνοντας έτσι την εύρυθμη λειτουργία τους.

Συγκεκριμένα η απόφαση του Δήμου Κηφισιάς σύμφωνα με την οποία εκχωρήθηκε η αίθουσα του 8ου Νηπιαγωγείου στο όμορο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς στερείται νομιμότητας, διότι ελήφθη χωρίς να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη και η εισήγηση της Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας, αλλά και η σχετική απόφαση της ΔΕΠ Κηφισιάς η οποία θα έπρεπε να εισηγηθεί σχετικά προς τα αρμόδια όργανα του Δήμου Κηφισιάς.

Για το θέμα της εφαρμογής της νομιμότητας στο συγκεκριμένο θέμα ενημερώσαμε σχετικά τον κο Δήμαρχο Κηφισιάς σε συνάντηση που είχαμε μαζί του στις  28–1–2016, καθώς και τον δ/ντή Εκπ/σης Π.Ε. Β΄ Αθήνας στη συνάντηση που είχαμε μαζί του στις 11–2–2016.

Επειδή έως τώρα καμία ενέργεια δεν έχει γίνει, από την πλευρά της Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας ή του Δήμου Κηφισιάς, ώστε να αποδοθεί άμεσα η αίθουσα του 8ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς (η οποία παράτυπα και παράνομα εκχωρήθηκε στο όμορο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς) και με δεδομένο ότι τα κτηριακά προβλήματα του 5ου Δημοτικού Σχολείου αντιμετωπίστηκαν, ώστε να μην είναι πλέον απαραίτητη η χρήση της αίθουσας του Νηπιαγωγείου από το Δημοτικό Σχολείο, καλούμε τη Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας και τον Δήμο Κηφισιάς να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση απόδοση της αίθουσας του 8ου Νηπιαγωγείου για χρήση από το ομώνυμο Νηπιαγωγείο.

Παρακαλούμε για τις ενέργειες της Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας και του Δήμου Κηφισιάς όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα.      

Για το Δ.Σ. 

Ο πρόεδρος                                 Ο γραμματέας

Δ. Πολυχρονιάδης          Γ. Κοκκινομηλιώτης

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet