Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν τα «Θεατρικά Βραβεία Κηφισιάς 2017»
Πολιτισμός

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν τα «Θεατρικά Βραβεία Κηφισιάς 2017»

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν τα «Θεατρικά Βραβεία Κηφισιάς 2017» που διοργάνωσε για τρίτη χρονιά το τμήμα Πολιτισμού του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς, από τις 12 έως τις 18 Ιουνίου 2017 στο αίθριο και την αίθουσα Πολιτιστικού του δημαρχείου Κηφισιάς.

Τα πέντε θεατρικά σχήματα που συμμετείχαν παρουσίασαν ιδιαίτερα προσεγμένες παραστάσεις και ενθουσίασαν το πολυπληθές κοινό που παραβρέθηκε όλες τις βραδιές.

Ξεχώρισε η παράσταση που δόθηκε εκτός συναγωνισμού, την Κυριακή 18 Ιουνίου, από τον «Θίασο της Τρίτης», της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή» στην οποία πήραν μέρος άτομα με και χωρίς αναπηρία.

Μια ιδιαίτερα προσεγμένη και εμπνευσμένη παράσταση με τον τίτλο «Ιθάκη – Μακρύ ταξίδι επιστροφής», βασισμένη στο ποίημα «Ιθάκη» του Κωνσταντίνου Καβάφη σε διασκευή και σκηνοθεσία Δάφνης Οικονόμου.

Στα Θεατρικά Βραβεία Κηφισιάς πήραν μέρος τα ακόλουθα ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα:

  • Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιγιαλίου Δήμου Κορινθίων «Απόλλων» Νέα σκηνή παρουσίασε το έργο «Ράους» των ΡέππαΠαπαθανασίου.
  • Η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα του Δήμου Χαλανδρίου παρουσίασε το έργο  «Ο Ρινόκερος» του Ευγένιου Ιονέσκο.
  • Η Θεατρική Ομάδα «Εύχαρις» παρουσίασε το μιούζικαλ «Μάμμα μία».
  • Το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας – Μακρακώμης παρουσίασε το έργο «Δόνια Ροζίτα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.
  • Το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» παρουσίασε το έργο «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη.

Πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής ήταν ο ηθοποιός – σκηνοθέτης – συγγραφέας Γιάννης Καλατζόπουλος και μέλη η ηθοποιός – σκηνοθέτις Κική Αυγουστάτου και η ηθοποιός – κριτικός Αννέτα Μολύβα.

Την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 μετά από σύσκεψη της Καλλιτεχνικής Επιτροπής έγινε η απονομή των βραβείων στους συμμετέχοντας ερασιτεχνικούς θιάσους ως εξής:

  • Βραβείο Καλύτερης Παράστασης στο έργο «Δόνια Ροζίτα» που παρουσίασε το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας – Μακρακώμης.
  • Βραβείο Σκηνοθεσίας στον Αλέκο Ξανθάκη για την παράσταση του έργου «Ράους» που παρουσίασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιγιαλίου Δήμου Κορινθίων «Απόλλων».
  • Βραβείο Α΄ Ανδρικού ρόλου στον Μπάμπη Χαμπίπη για τον ρόλο του θείου στο έργο «Δόνια Ροζίτα» που παρουσίασε το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας – Μακρακώμης.
  • Βραβείο Β΄ Ανδρικού ρόλου στον Μπάμπη Ορκόπουλο για τον ρόλο του Παρασκευά στο έργο «Ράους» που παρουσίασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιγιαλίου Δήμου Κορινθίων «Απόλλων».
  • Βραβείο Α΄ Γυναικείου ρόλου στη Μυρτώ Κόρκα για τον ρόλο της Σαμάνθας στο  έργο «Ράους»που παρουσίασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιγιαλίου Δήμου Κορινθίων «Απόλλων».
  • Βραβείο Β΄ Γυναικείου ρόλου στη Βιβή Ζαφείρη για τον ρόλο της παραμάνας στο έργο «Δόνια Ροζίτα» που παρουσίασε το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας – Μακρακώμης.
  • Βραβείο Σκηνογραφίας – Ενδυματολογίας στη Βούλα Παρασκευά για το  έργο «Εκκλησιάζουσες» που παρουσίασε το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας».
  • Βραβείο Μουσικής Σύνθεσης στη Δώρα Θοδώρου-Κωνσταντίνου για το έργο «Εκκλησιάζουσες» που παρουσίασε το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας».
  • Βραβείο Μουσικής Επένδυσης στο έργο «Ο Ρινόκερος» που παρουσίασε η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα του Δήμου Χαλανδρίου.

Στις παραστάσεις παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς, Νικήτας Κόκκαλης, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι των Νομικών Προσώπων του Δήμου, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού και πλήθος κόσμου. Θετικότατα σχόλια συγκέντρωσαν όλες οι παραστάσεις και το κοινό έδωσε το πιο ζεστό κι έντονο χειροκρότημα όλες τις βραδιές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet