Σάρωσε τα θεατρικά βραβεία το Κορινθιακό Θέατρο “Βασίλης Ρώτας”
Πολιτισμός

Σάρωσε τα θεατρικά βραβεία το Κορινθιακό Θέατρο “Βασίλης Ρώτας”

Με μεγάλο θριαμβευτή το Κορινθιακό Θέατρο «ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ» έπεσε η αυλαία των θεατρικών βραβείων Κηφισιάς που πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην πόλη της Κηφισιάς, με μεγάλη συμμετοχή του θεατρόφιλου κοινού, στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς, από 8 έως 14 Ιουνίου 2015.

Καλλιτεχνικός διευθυντής των βραβείων ήταν ο διεθνούς φήμης ηθοποιός Σπύρος Φωκάς, ενώ την κριτική επιτροπή πλαισίωναν η σκηνοθέτης – ηθοποιός Κική Αυγουστάτου, η αρχιτέκτονας – σκηνογράφος  Τόνια Αγγελοπούλου, ο ηθοποιός Μάκης Αρβανιτάκης και ο μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Κίκλης.

Θεατρικά βραβεία (1)

Απονεμήθηκαν τα βραβεία:

  • Βραβείο Καλύτερης Παράστασης στο  Κορινθιακό Θέατρο «ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ» για το έργο «Ματωμένος Γάμος», του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα.
  • Βραβείο Σκηνοθεσίας στον σκηνοθέτη Νίκο Μπουσδούκο για την παράσταση του έργου «Η Φυγή», του Παναγιώτη Καρακούλη, της  Θεατρικής Ένωσης  «ΑΝΑΔΡΑΣΗ ΄13».
  • Βραβείο Α΄Ανδρικού ρόλου στον Νίκο Σούκουλη για τον ρόλο του Λεονάρντο στο έργο «Ματωμένος Γάμος» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, του Κορινθιακού Θεάτρου «ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ».
  • Βραβείο Β΄Ανδρικού ρόλου εξ ημισείας  στον Στέλιο Μαξούρη για τον ρόλο του θείου Γιώργου στο  έργο «Η Φυγή», του Παναγιώτη Καρακούλη, της  Θεατρικής Ένωσης «ΑΝΑΔΡΑΣΗ ΄13» και στον Νίκο Κωνσταντέλο  για τον ρόλο του ζητιάνου στο έργο «Ματωμένος Γάμος», του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, του Κορινθιακού Θεάτρου «ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ».
  • Βραβείο Α΄ Γυναικείου ρόλου στην Παναγιώτα Τσαλπαρά για τον ρόλο της μάνας στο έργο «Ματωμένος Γάμος», του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, του Κορινθιακού Θεάτρου «ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ».
  • Βραβείο Β΄ Γυναικείου ρόλου στη Λουκία Φλώρου για τον ρόλο της Εσθήρ στο έργο «Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία», του Ροζέ Βιτράκ, του Θεατρικού Εργαστηρίου «Θέσπις», της UNESCO Αμαρουσίου.
  • Βραβείο Σκηνογραφίας στη Βούλα Παρασκευά για το έργο «Ματωμένος Γάμος», του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, του Κορινθιακού Θεάτρου «ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ».
  • Βραβείο Ενδυματολογίας στο έργο «Το στέμμα της γης», των Δημήτρη ΚαραφωτίουΑγγελικής Παναγιώτου, της Θεατρικής Ομάδας Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Βραβείο Μουσικής επένδυσης στην Κορνηλία Κουντούρη για το έργο «Ματωμένος Γάμος», του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, του Κορινθιακού Θεάτρου «ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ».
  • Βραβείο Πρωτότυπου έργου στον Παναγιώτη Καρακούλη για το έργο του «Η Φυγή», που ανέβασε η Θεατρική Ένωση «ΑΝΑΔΡΑΣΗ ΄13».

Θεατρικά βραβεία (2)

Στην εκδήλωση πήραν μέρος τα ακόλουθα ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα:

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με το έργο «Το στέμμα της γης», των Δημήτρη Καραφωτίου – Αγγελικής Παναγιώτου.

2. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΘΙΑΣΟΣ «ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ», με το έργο «Ο Χάρος», του Δημήτρη Καραφωτίου.

3. ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΑΝΑΔΡΑΣΗ ΄13», με το έργο «Η Φυγή», του Παναγιώτη Καρακούλη.

4. ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ «Θέσπις» της UNESCO Αμαρουσίου, με το έργο «Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία», του Ροζέ Βιτράκ.

5. ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ», με το έργο «Ματωμένος γάμος», του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Εκτός συναγωνισμού, η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ του ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ παρουσίασε το έργο «Με δύναμη από την Κηφισιά», των Δημήτρη ΚεχαΐδηΕλένης Χαβιαρά.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε με ιδιαίτερο  ενδιαφέρον όλες τις παραστάσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Την ημέρα της απονομής παραβρέθηκαν και απένειμαν βραβεία ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού, Σταύρος Ζαπάντης, η σκηνοθέτης και μέλος του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Κική Αυγουστάτου, ο πρόεδρος της Ανθοκομικής και δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κομιανός και τα μέλη του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ, Περικλής Καραγιαννάκης και Μαρία Δαμάσχη.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet