Εξαιρετική πορεία των μαθητριών του 1ου Λυκείου Πεύκης στο σχολικό πρωτάθλημα
Αθλητισμός

Εξαιρετική πορεία των μαθητριών του 1ου Λυκείου Πεύκης στο σχολικό πρωτάθλημα

Θαυμάσια πορεία έκανε η ομάδα μπάσκετ των μαθητριών του 1ου Λυκείου Πεύκης στο  σχολικό πρωτάθλημα και στέφτηκε πανάξια πρωταθλήτρια της Β’ Εκπαιδευτικής Περιφέρειας της Αθήνας, κερδίζοντας στον τελικό την ομάδα του 3ου ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής.

Την ομάδα αποτελούσαν οι αθλήτριες Γεωργία Δερμιτζάκη, Μαριλένα Λάζου, Ειρήνη Μονογιού, Κωνσταντίνα Ξάνθη, Νίκη Σαλλίων και Εύη Τάρλα. Την ευθύνη της προετοιμασίας, αλλά και της τεχνικής καθοδήγησης της ομάδας είχε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του ΓΕΛ Γιώργος Νικόπουλος.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, πρόεδρος των Ελλήνων Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) και δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2011, παρακολούθησε τον αγώνα της 2ης φάσης του πρωταθλήματος, όπου η ομάδα της Πεύκης αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια ομάδα του Νότιου Τομέα από το 1ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου, από την οποίο έχασε με μικρή διαφορά (36-41), αν και διεκδίκησε τη νίκη με τις ίδιες πιθανότητες.

«Το θέμα μας ήταν ότι έξι μαθήτριες έβγαλαν πέρα όλο το τουρνουά. Αν είχαμε δυο αναπληρωματικές, που θα ξεκούραζαν τις έξι κοπέλες, τότε η ομάδα θα είχε ακόμα καλύτερη πορεία» ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου Ανδρέας Κότσιφας, ο οποίος ήταν δίπλα στην ομάδα σε αυτή την όμορφη προσπάθεια.

«Οι αθλήτριες αγωνίστηκαν θαυμάσια και τους αξίζουν συγχαρητήρια» ανέφερε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Γιώργος Νικόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι αρκετά καλές εμφανίσεις έκανε στο αντίστοιχο τουρνουά των μαθητών και η ομάδα των αγοριών, η οποία έφθασε έως τα ημιτελικά, κερδίζοντας στη σειρά τα σχολεία Νέας Ιωνίας με 58-11, της Αγίας Παρασκευής 75-64 και Μεταμόρφωσης 57-36. Στον ημιτελικό έχασε από τα εκπαιδευτήρια Δούκα.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος σε δηλώσεις του μετά τη διοργάνωση υπογράμμισε: «Τα θερμά μου συγχαρητήρια στις αθλήτριες και τον καθηγητή τους. Θεωρώ ότι είχαν πολλά περιθώρια ακόμα να προχωρήσουν, αν μπορούσαν να πάρουν κάποιες… ανάσες από τον πάγκο. Δεν πειράζει όμως, έδειξαν ότι έχουν και ταλέντο και μαχητικότητα. Δεν είναι μικρό πράγμα να παίρνουν την πρώτη θέση ανάμεσα σε τόσα σχολεία».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet