Άμεση λύση στο κυκλοφοριακό της Πλαστήρα ζητεί ο Γ. Θεοδωρακόπουλος
Ποιότητα Ζωής

Άμεση λύση στο κυκλοφοριακό της Πλαστήρα ζητεί ο Γ. Θεοδωρακόπουλος

Λύση για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της οδού Πλαστήρα στη Λυκόβρυση ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής και ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύλης – Λυκόβρυσης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος κάνει έκκληση στη δημοτική αρχή να επιληφθεί άμεσα του θέματος, καθώς  κινδυνεύουν οι ζωές των πολιτών και ιδίως παιδιών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Οι κάτοικοι της Πλαστήρα στη Λυκόβρυση περιμένουν λύση για το κυκλοφοριακό
Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: «Δεν πρέπει να χαθεί ούτε ώρα»

Το τελευταίο σοβαρό περιστατικό του βαρύτατου τραυματισμού ενός μικρού κοριτσιού από αυτοκίνητο στην οδό Πλαστήρα της Λυκόβρυσης έχει αναστατώσει τους κατοίκους της περιοχής που βλέπουν καθημερινά να διέρχονται από τη γειτονιά τους χιλιάδες αυτοκίνητα, τα περισσότερα από τα οποία έχουν προορισμό άλλα προάστια. Επειδή διαπίστωσαν ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο αποφάσισαν να κινητοποιηθούν.

Η πρώτη αναφορά έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο του περασμένου μήνα από τον συμπολίτη μας κ. Κ. Μελισσάρη, ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και ζήτησε από τον Δήμο να πάρει γρήγορα αποφάσεις. «Ήταν ζήτημα χρόνου να γίνει το κακό» είπε χαρακτηριστικά. Άκουσε λόγια συμπαράστασης και αυτό ήταν. Φυσικά και δεν έγινε ακόμα τίποτα.

Συγκέντρωση κατοίκων για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της οδού Πλαστήρα
Συγκέντρωση κατοίκων για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της οδού Πλαστήρα

Στη συνέχεια δεκάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πλαστήρα, δίπλα στην παιδική χαρά κι εκεί ακούστηκαν πολλά. Ο κ. Γ. Συλιγνάκης και ο κ. Μελισσάρης ανέφεραν πώς έχει η κατάσταση και στη συνέχεια πολλοί κάτοικοι πήραν τον λόγο και διατύπωσαν προτάσεις για την επίλυση του μεγάλου προβλήματος. Δυστυχώς από τη δημοτική αρχή δεν έδωσε κανένας το παρών. Ούτε καν ο αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης κ. Σκαμάκης.

Από την πλευρά της δημοτικής μας παράταξης ήταν παρόντες ο επικεφαλής Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Μπαλδεράνος και η Αθηνά Στέρπη με τον Νίκο Καλπακή. Η πρώτη μας διαπίστωση είναι ότι η λειτουργία της Λυκόβρυσης παρουσιάζει πολλά προβλήματα τα οποία παραμένουν άλυτα επί χρόνια. Υποσχεθήκαμε ότι θα είμαστε δίπλα τους ώστε τα παιδιά αυτής της ωραίας περιοχής να μην αντιμετωπίζουν τόσους κινδύνους δίπλα στο σπίτι τους. Η ασφαλής διέλευση των κατοίκων στην ίδια τη γειτονιά τους είναι αδιαπραγμάτευτη.  

Στη συνέχεια οι περίοικοι συγκέντρωσαν περισσότερες από εκατό υπογραφές και έστειλαν στον Δήμο μια επιστολή με την οποία εκφράζουν την αγωνία τους και ζητούν ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ. Δυστυχώς όμως δεν υπήρξε ακόμα καμιά ανταπόκριση από τον Δήμο.

Ο επικεφαλής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος σε δηλώσεις του για το ζήτημα αυτό τόνισε ότι «Κάνουμε έκκληση στη δημοτική αρχή να σκύψει επάνω από αυτό το σοβαρό θέμα και να δώσει λύσεις. Εμείς είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε σε κάθε θετική κίνηση της δημοτικής αρχής. Πιστεύουμε ότι σε αυτά τα μεγάλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ίδια τη ζωή των παιδιών μας δεν χωράνε μικροπολιτικές. Όμως δεν υπάρχουν περιθώρια για αργοπορία, δεν πρέπει να χαθεί ούτε ώρα».

Αναμένουμε.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet