Λυκόβρυση Πεύκη 2020: Οικόπεδο Πέρρου ένας γόρδιος δεσμός σε εξέλιξη
Ποιότητα Ζωής

Λυκόβρυση Πεύκη 2020: Οικόπεδο Πέρρου ένας γόρδιος δεσμός σε εξέλιξη

«Γόρδιο δεσμό» χαρακτηρίζει την υπόθεση του οικοπέδου Πέρρου η δημοτική ομάδα Λυκόβρυση Πεύκη 2020 επιρρίπτοντας «λανθασμένη πολιτική» στον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσο Μαυρίδη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ομάδας:

Σε πολύ πρόσφατη παρέμβασή μας της προηγούμενης εβδομάδας είχαμε επισημάνει τη σοβαρότητα του Δημοτικού Συμβουλίου της 9ης Ιουνίου 2015 και είχαμε τονίσει πόσο πρέπει να προσέξουν τόσο η δημοτική αρχή όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι  όλων των παρατάξεων, όταν θα συζητείτο το πολύ ακανθώδες θέμα του οικοπέδου 25Α (οικόπεδο Πέρρου) (σ.σ. βλέπε δημοσίευμα Λυκόβρυση Πεύκη 2020: Ένα Δημοτικό Συμβούλιο που… καίει).

Το Δημοτικό Συμβούλιο για μια ακόμη φορά αποκαρδίωσε όσους το παρακολούθησαν, θαυμάζοντας την  προχειρότητα λόγων και έργων των παρευρισκόμενων δημοτικών συμβούλων, αλλά και αυτής καθεαυτής της δημοτικής αρχής η οποία όψιμα θέλησε να ταχθεί με το μέρος των περιοίκων που θίγονται και αγωνίζονται να μην πληρώσουν, δίκαια ή άδικα δεν μπορούμε σήμερα να το ξέρουμε επακριβώς, τα ποσά που ο Δήμος τους επιδικάζει με το πρόσχημα ότι πρέπει να ενταχθούν στις ευεργετικές διατάξεις των 100 δόσεων που η πολιτεία πρόσφατα θέσπισε.

Κι όλα αυτά δίνοντας ένα show συμπαράστασης προς τους κατοίκους οι οποίοι παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση. Έτσι πάντα γινόταν και γίνεται όταν το Δημοτικό Συμβούλιο προσελκύει το αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών. Διαξιφισμοί, αντεγκλήσεις, απροετοίμαστες εισηγήσεις, γενικότερα έλλειψη σοβαρότητας, αλλά το πιο σημαντικό έλλειψη ουσιαστικών γνώσεων για το πώς λειτουργεί ο Δημοτικός Κώδικας και οι καθ ύλην αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες εσόδων του Δήμου. Φάνηκε για μια ακόμη φορά η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων στους συμπολίτες μας που αγωνιούσαν.

Και ερχόμαστε στην ουσία του θέματος. Δεν θα ασχοληθούμε με τα όσα έχουν προηγηθεί του τόσο σοβαρού προβλήματος. Αρκετά ελέχθησαν και αρκετές βολές εκτοξεύθηκαν εκατέρωθεν τόσο στον κ. Μαυρίδη όσο και στη δημοτική αρχή. Το θέμα είναι τι αποφασίστηκε!!! Κι αυτό γιατί δεν είχαν κληθεί όπως θα έπρεπε η διευθύντρια και η προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου, ούτε η Τεχνική Υπηρεσία, ούτε και η Νομική Υπηρεσία ως όφειλε. Σ΄ αυτό το τόσο κρίσιμο Δημοτικό Συμβούλιο μόνο οι νομικοί δημοτικοί σύμβουλοι είχαν νομικές γνώσεις.

Παρευρέθη όμως με δική της πρωτοβουλία και αυτό είναι προς τιμήν της, η κα Σοφία Χουλιάρα η οποία επί χρόνια πολλά είχε την υπηρεσιακή διαχείριση του όλου θέματος του οικοπέδου Πέρρου, προκειμένου να διαφυλάξει και να υπερασπιστεί την ακεραιότητα και τη σοβαρότητα των υπηρεσιακών ενεργειών. Και αυτή η πολύτιμη παρουσία της κας Χουλιάρα έδειξε την ανεπάρκεια και προχειρότητα αντιμετώπισης του όλου θέματος από τη δημοτική αρχή η οποία περιέπλεξε ακόμη περισσότερο το πρόβλημα, συρόμενη σε λαϊκισμούς και ατεκμηρίωτες νομικά αποφάσεις.

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Διότι η απόφαση που έλαβε η δημοτική αρχή είναι προδήλως παράνομη, να ζητήσει δηλαδή αναστολή των νομικών διαδικασιών πιεζόμενη από τη γενικότερη αγανάκτηση των περιοίκων του οικοπέδου 25Α και επιθυμούσα να φανεί, έστω και όψιμα, αρωγός στους αγώνες τους που εκλήθησαν δηλαδή να πληρώσουν αυτά που ο Δήμος επί έτη τους έχει επιδικάσει νόμιμα σύμφωνα με την τότε ισχύουσα νομοθεσία, παράνομα σύμφωνα με τις δικαστικές παρεμβάσεις τους που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, διότι δεν προβλέπεται από κανένα Κώδικα Εσόδων (Ν.Δ. 356/74- ΦΕΚ  90Α΄)  όπως αυτός ο Κώδικας Πράξεων Δημοσίων Εσόδων τροποποιημένος ισχύει σήμερα.

Αν αυτή η απόφαση εγκριθεί από την αποκεντρωμένη διοίκηση (Περιφέρεια), κατά πόσο η αρμόδια ταμειακή υπηρεσία του Δήμου μπορεί να την εφαρμόσει, εφόσον αντίκειται σε βασικές διατάξεις του Κώδικα Εσόδων?; Είναι άρα γεγονός αναμφισβήτητο πως το όλο θέμα περιπλέκεται και μάλιστα επικίνδυνα χαρακτηριζόμενο ως γόρδιος δεσμός πια!!! Οι ολιγωρίες των εκάστοτε δημοτικών αρχόντων που από το τέλος της δεκαετίας του ΄90 θα μπορούσαν να είχαν βρει δίκαιες και νόμιμες λύσεις, έφτασαν το θέμα σε ακραίες καταστάσεις σε βάρος όλων των ενδιαφερομένων μερών. Αν είχαν βεβαιωθεί οι οφειλές από το 2010, τώρα θα είχαν σχεδόν εξοφληθεί!!! Και είναι βέβαιο πια πως όλα αυτά τα χρόνια έχει γίνει κακοποίηση της οικονομικής διαχείρισης, όσον αφορά το κύκλωμα των εσόδων του καταχρεωμένου πια Δήμου μας, από τις πάσης φύσεως αυθαιρεσίες των κρατούντων, αιρετών ή υπηρεσιακών παραγόντων.

Αγαπητοί και σεβαστοί δημοτικοί άρχοντες, με ψηφίσματα αίολα και λύσεις άκρατου λαϊκισμού δεν λύνεται το πρόβλημα των περιοίκων του οικοπέδου 25Α. Την ευθύνη της διαχείρισής του έχετε εσείς και μόνο εσείς! Βασικός υπεύθυνος της λανθασμένης πολιτικής είναι ο κ. Μαυρίδης και έχει όλη την ευθύνη για ότι συμβεί σε λίγες ημέρες  σε αυτό το μεγάλο θέμα.

Ο γόρδιος δεσμός μεγαλώνει και περιπλέκεται επικίνδυνα και κανείς Μεγαλέξανδρος δεν θα μπορέσει να δώσει τη λύση!

Ενδιαφερθείτε υπεύθυνα και καθοριστικά, ακόμα και την ύστατη στιγμή. Η οικονομική ζημιά των πασχόντων συμπολιτών μας θα γίνει ποτάμι ορμητικό που θα παρασύρει στο διάβα του τα πάντα!!!

Ειλικρινά το απευχόμεθα!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet