Περιβαλλοντική καταστροφή στην Πεύκη καταγγέλλει ο Παναγιώτης Μπόλλας
Ποιότητα Ζωής

Περιβαλλοντική καταστροφή στην Πεύκη καταγγέλλει ο Παναγιώτης Μπόλλας

Περιβαλλοντική καταστροφή στην Πεύκη λόγω εργασιών στην περιοχή καταγγέλλει ο πρώην αντιδήμαρχος Πεύκης Παναγιώτης Μπόλλας.

Ο κ. Μπόλλας κατηγορεί τον αντιδήμαρχο Ευάγγελο Παπανικολάου ότι «δεν ενήργησε για να αποτραπεί το περιβαλλοντικό έγκλημα» και καλεί τη δημοτική αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης να αναλάβει ουσιαστική δράση για την αποζημίωση του Δήμου.

Ακολουθεί η δημόσια επιστολή του κ. Μπόλλα:

Περιβαλλοντική καταστροφή στην Πεύκη

Αγαπητοί συμπολίτες,

Ασφαλώς και οι περισσότεροι από εσάς, θα διαπιστώσατε ότι τις τελευταίες ημέρες, συνεργείο στρώσης καλωδίων εργάζεται πυρετωδώς στην πόλη μας ανοίγοντας χαντάκια.

Τίποτα το ασυνήθιστο δεν θα διαπίστωνε κάποιος, εάν το εν λόγω συνεργείο, στην προσπάθειά του για τη γρήγορη αποπεράτωση του έργου, δεν είχε προβεί στο κυριολεκτικό ρήμαγμα του κάθε λογής πρασίνου και ιδιαιτέρως των πεύκων που βρίσκει στο διάβα του. Συγκεκριμένα και όπως με τα μάτια μας διαπιστώσαμε, αλλά και από το φωτογραφικό ρεπορτάζ τοπικού μέσου ενημέρωσης ολόκληρα κλαδιά πεύκων ακρωτηριάζονται και κυρίως η εκσκαφή γίνεται τόσο κοντά σε αυτά τα δέντρα, ώστε οι ρίζες να αποκόπτονται τόσο βάναυσα, που να προεξοφλούν την πτώση τους με το πρώτο φύσημα κάποιου ισχυρού ανέμου.

Με όλα τα παραπάνω, θα περίμενε κάποιος την πρέπουσα αντίδραση της δημοτικής αρχής, με τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων, την υποβολή μηνύσεων και όλων των ενδεχόμενων ενεργειών, προκειμένου να αποτραπεί η περιβαλλοντική αυτή καταστροφή που αλλοιώνει την ταυτότητα, τον χαρακτήρα και ακόμη και το ίδιο το όνομα της προαστιακής μας πόλης.

Αντί γι΄ αυτό είδαμε τον αντιδήμαρχο Έργων κ. Παπανικολάου να καλείται άρον-άρον από το ίδιο τοπικό μέσο ενημέρωσης και να κάνει διαπιστώσεις κατόπιν εορτής δίπλα από τα ρημαγμένα πεύκα, ενώ έπρεπε να είχε ενεργήσει ώστε το περιβαλλοντικό έγκλημα να είχε αποτραπεί.

Με όλα τα παραπάνω θεωρώ ότι πρέπει να καλέσουμε τη δημοτική αρχή να δείξει την αγάπη της για τον φυσικό πλούτο της πόλης μας, να ενημερώσει πληρέστερα, να απολογηθεί για το γεγονός ότι αγνοούσε τις ενέργειες του εν λόγω συνεργείου και πάνω απ΄ όλα, να αναλάβει ουσιαστική δράση για την αποζημίωση του Δήμου μας με κάθε τρόπο.

Όσο για τον αντιδήμαρχο Έργων κ. Παπανικολάου, του οποίου τη νιρβάνα εγκλεισμού εντός του γραφείου του, είμαι βέβαιος ότι του τη διέκοψε το «ενοχλητικό» τηλεφώνημα τοπικής εφημερίδας, η οποία, αντί για εκείνον, διαπίστωσε τη συντελούμενη καταστροφή και σίγουρα τον «κάλεσε» να ενεργήσει, έχω να πω ότι είναι καιρός από τον τίτλο του «καλού παιδιού» να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να κερδίσει τον τίτλο του «ικανού και αποτελεσματικού» που τιμά τη θέση ευθύνης που κάποιοι του εμπιστεύθηκαν.

Στο τέλος τέλος, η αδιαφορία από αυτές τις θέσεις και στοιχίζει και γίνεται επικίνδυνη για τον Δήμο μας.

Παναγιώτης Μπόλλας
Πρώην αντιδήμαρχος Πεύκης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet