Πιστοποιήθηκαν δύο παιδικές χαρές στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης
Ποιότητα Ζωής

Πιστοποιήθηκαν δύο παιδικές χαρές στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκαν οι δύο φάσεις πιστοποιήσεων, όπως ορίζει σχετικά ο νόμος και είναι πλέον διαθέσιμες και πιστοποιημένες προς τους δημότες οι εξής Παιδικές Χαρές:

  1. στην οδό Δημοκρατίας και Πελοποννήσου,
  2. στην Ελ. Βενιζέλου στον Αγ. Παντελεήμονα.

Η ασφάλεια των δημοτών, και ειδικά των μικρών παιδιών, στις παιδικές χαρές αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για τον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσο Μαυρίδη από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου. Όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος «στη ζωή και στην ασφάλεια των μικρών δημοτών μας δεν χωρά κανένα μικροπολιτικό παιχνίδι και δεν μπορεί να γίνει καμία έκπτωση στη σωματική και ψυχική ακεραιότητα των μικρών φίλων μας. Οι παιδικές χαρές αποτελούν τον κατ΄ εξοχήν χώρο παιχνιδιού και ανέμελης διασκέδασης. Η διασφάλιση και πιστοποίηση της ασφαλούς λειτουργίας των Παιδικών Χαρών είναι απόλυτη προτεραιότητα μας».

Στους ανωτέρω χώρους εγκαταστάθηκαν νέα πιστοποιημένα όργανα, τοποθετήθηκε το απαραίτητο ασφαλές δάπεδο με στόχο την εξομάλυνσή του και άλλαξε ο ηλεκτροφωτισμός του χώρου των παιδικών χαρών, με νέα καλαίσθητα φωτιστικά σώματα.

Επίσης, έχει κατατεθεί φάκελος για πιστοποίηση της Παιδικής Χαράς που βρίσκεται επί των οδών Ιωαννίνων και Πόντου στην αρμόδια Επιτροπή του Βορείου Τομέα και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα. Παρόλα αυτά, έχουν ήδη τοποθετηθεί τα απαραίτητα δάπεδα ασφαλείας και νέα όργανα μέχρι να δρομολογηθεί η τελική πιστοποίηση.

Στόχος του κ. Μαυρίδη είναι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «όλες οι Παιδικές Χαρές του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης να επαναλειτουργήσουν άμεσα με πλήρη πιστοποίηση, διασφαλίζοντας και προστατεύοντας την παιδική ηλικία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet