Γ. Κουτσικάκης: Θέματα που χρειάζονται αντιμετώπιση στη Δημοτική Κοινότητα Πεύκης
Κοινωνία

Γ. Κουτσικάκης: Θέματα που χρειάζονται αντιμετώπιση στη Δημοτική Κοινότητα Πεύκης

Θέματα που χρειάζονται αντιμετώπιση στη Δημοτική Κοινότητα της Πεύκης επισημαίνει ο κάτοικος της πόλης, οδοντίατρος, Γιώργος Κουτσικάκης.

Συγκεκριμένα, ενόψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών ο κ. Κουτσικάκης επισημαίνει προς τους υποψηφίους τα εξής:

Η πόλη μας έχει σημαντικά πλεονεκτήματα. Διαθέτει υποδομές, πολύ πράσινο, δάση και γήπεδα μέσα στον οικιστικό ιστό και άλλα πολλά. 

Έχει όμως και κάποια θέματα προς αντιμετώπιση, ορισμένα χρονίζοντα:

  • Το γήπεδο χρειάζεται συντήρηση και ανακαίνιση, ενώ μπορεί να προβλεφθεί χώρος για άλματα και ρίψεις ώστε οι νέοι που προορίζονται για σχολές φυσικής αγωγή ή στρατιωτικές να μπορούν να προπονούνται στην πόλη τους και να μην τρέχουν αλλού (όταν λειτουργούσε ο Σύνδεσμος «Αναγέννηση», είχαμε καταθέσει σχετική τεκμηριωμένη πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο στην Ημέρα του Πολίτη).
  • Η πόλη διαθέτει έναν μεγάλο χώρο που απαλλοτριώθηκε εδώ και χρόνια για να γίνει πλατεία. Ακόμα δεν έγινε τίποτα. Πρέπει να προχωρήσει και να προβλεφθεί και χώρος για στάθμευση κάποιων αυτοκινήτων.
  • Αν και η πόλη άλλαξε ριζικά, μεγάλωσε και περισσότερα αυτοκίνητα κυκλοφορούν, εφαρμόζεται η κυκλοφοριακή μελέτη που εκπονήθηκε πριν 25 χρόνια περίπου. Δεν θέλει επικαιροποίηση;
  • Η πόλη χρειάζεται λίγο «σουλούπωμα»: Στον χώρο Βαρβαρέσου κατασκευάστηκαν πολλά παγκάκια απ΄ έξω να κοιτάνε τις πολυκατοικίες. Δεν πρέπει πια να μπουν τα παγκάκια μέσα στο  άλσος για να εξυπηρετούνται οι πολίτες και οι γονείς των παιδιώνπου κάνουν χρήση της παιδικής χαράς;
  • Το αισθητικό και λειτουργικό «κακούργημα» της ανάπλασης της μικρής πλατειούλας στη συμβολή Λ. Ειρήνης και Ηρώων Πολυτεχνείου δεν χρειάζεται ανακατασκευή; Χώρια το υποτιθέμενο συντριβάνι παραπλεύρως της πλατείας της Άνω Πεύκης. Να ανακατασκευαστεί ο χώρος με φυτά και λουλούδια.
  • Τα παρτέρια και οι χώροι πρασίνου θέλουν φροντίδα.
  • Ο προαύλιος χώρος της βιβλιοθήκης και του κληροδοτήματος του μουσείου τέχνης μπορεί να αξιοποιηθεί με δένδρα, λουλούδια και φυτά γενικότερα.
  • Λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει πολλές οικογένειας, η κοινωνική μέριμνα του Δήμου πρέπει να ανήκει στις προτεραιότητες και να γίνεται αξιοποίηση εθελοντών και των αναγκαίων επιστημόνων.

Συχνά εκλαμβάνεται ο Δήμος ως ένα φρούριο που πρέπει κάποιοι να διατηρήσουν, ενώ κάποιοι άλλοι να εκπορθήσουν. Ενώ δεν λείπουν κάποιες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου που θυμίζουν αρένα. Ο νόμος «Καλλικράτης», όμως, προβλέπει ευρύτερες συναινέσεις και μερίδιο ευθύνης και στις  μειοψηφίες. Τα παραπάνω ζητήματα, που ακροθιγώς παρέθεσα, είναι χαμηλού κόστους και μπορούν να προωθηθούν με ευρείες πλειοψηφίες. Στην αντίληψη και τη δυνατότητα αντιμετώπισης αυτών, και άλλων φυσικά θεμάτων, θα πρέπει να κριθούν οι παρατάξεις που θα διεκδικήσουν την ψήφο μας.

Υ.Γ. Καλό θα ήταν οι υποψήφιοι δήμαρχοι να επισκεφτούν τον «έξυπνο» Δήμο Τρικάλων για να δουν και να μάθουν πώς οι νέες τεχνολογίες τον έχουν κάνει φιλικό προς τους πολίτες και να πάρουν τεχνογνωσία.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet