Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης κατά της αστυνομικής παρουσίας στα πανεπιστήμια
Κοινωνία

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης κατά της αστυνομικής παρουσίας στα πανεπιστήμια

Κατά της παρουσίας της Αστυνομίας στους πανεπιστημιακούς χώρους, αλλά και των μέτρων διαχείρισης των υπαίθριων συναθροίσεων τάσσεται η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η Ο.Μ. αναφέρει:

«Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας και Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος», «Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων».

Αλήθεια, πόσο ψευδεπίγραφοι ή/και βαρύγδουποι μπορεί να είναι κάποιοι τίτλοι, νομοσχεδίων εν προκειμένω, όπως οι παραπάνω;

Η είσοδος της Αστυνομίας με τη θεσμική της ιδιότητα στο Πανεπιστήμιο, ως επιπλέον μέτρο «φύλαξής» του μετά την κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου, αποτελεί παγκόσμια πατέντα ΜητσοτάκηΚεραμέωςΧρυσοχοΐδη (για τους νεότερους που δε την έζησαν: ούτε η χούντα δεν τόλμησε να εισάγει ένστολους στα Πανεπιστήμια. Έκανε τη δουλειά της με «μυστικούς» που παρουσιάζονταν ως φοιτητές).

Η κατασυκοφάντηση του Δημόσιων Πανεπιστημίων συνολικά ως κέντρα ανομίας πάσης μορφής ήταν η αναγκαία προεργασία για να «χωνέψει» η κοινωνία ως «αναγκαία» αυτή την «προστασία». Τα, αμφιλεγόμενα άλλωστε ως προς τους υποκινητές τους επεισόδια παραβατικής συμπεριφοράς που έχουν παρατηρηθεί αφορούν συγκεκριμένα Ιδρύματα και όχι όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας. Κι όμως. Η ανάγκη περιορισμού των ακαδημαϊκών αντιδράσεων στη σχεδιαζόμενη παρέμβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση οδηγεί στην αστυνομοκρατία και στα Πανεπιστήμια.

Όμως, όπως καταλήγει σε ένα άρθρο του στην εφημερίδα ΕΠΟΧΗ ο σ. Άλκης Ρήγος με τίτλο «ΟΧΙ» στο ανελεύθερο νομοσχέδιο»:

«Η πανεπιστημιακή κοινότητα δεν είναι μια απλή δημόσια υπηρεσία ή κέντρο παροχής γνώσεων σε πελάτες, αλλά δημόσιος χώρος κριτικής γνώσης, που με όρους κινήματος μετατρέπεται σε υλική δύναμη, η οποία στην ιστορία της έχει αποδείξει ότι μπορεί και να καταργεί νόμους, να ανατρέπει προσπάθειες Συνταγματικής Αναθεώρησης. Με αντίθετη, λοιπόν, όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα το νομοσχέδιο θα καταργηθεί στην πράξη».

Το ίδιο επιχειρείται και στους δρόμους, στις υπαίθριες συναθροίσεις, με την υλοποίηση της με κάθε τρόπο διασφάλισης του ελέγχου των λαϊκών αντιδράσεων που φαίνονται να έρχονται με τη λήξη της πανδημίας. Αντιδράσεων τόσο για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, όσο και για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης που τόσο φοβίζουν τον υπουργό Εκφοβισμού του Πολίτη, ώστε να ακολουθεί εμβριθής και διαβασμένος τη λαϊκή ρήση «κάλιο γαϊδουρόδενε, παρά…».

Υ.Γ.: Σε πείσμα της αδυναμίας φυσικής συνεύρεσης άνω των εννέα ατόμων, πραγματοποιήσαμε την δεύτερη Γενική μας Συνέλευση μέσω τηλεδιάσκεψης με θέμα τον «Απολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ 2012-2019». Αναπτύχθηκε ένας πλούσιος διάλογος με βάση το ψηφισμένο από την Κ.Ε. προσυνεδριακό κείμενο του Απολογισμού σε ένα συντροφικό και παραγωγικό κλίμα, με τη συμμετοχή άνω του 50% των συντρόφων που έχουν την τεχνική δυνατότητα να παρακολουθούν τηλεδιασκέψεις. Αναλύθηκαν τόσο το πού τα πήγαμε καλά ως Κυβέρνηση, όσο και το πού υστερήσαμε και που κάναμε λάθη. Με σκοπό να μην επαναληφθούν τα λάθη. Τη δεύτερη φορά να προχωρήσουμε τα θετικά ένα βήμα παρακάτω. Να ολοκληρώσουμε όσα υποσχεθήκαμε και δεν τα πραγματώσαμε υπό το βάρος του μνημονίου, από το οποίο απαλλάξαμε τη χώρα τον Αύγουστο του 2018. Αρκεί να μην κληθούμε ξανά να διαχειριστούμε μια νέα κατάσταση χρεωκοπίας της χώρας, ως αποτέλεσμα της σημερινής διακυβέρνησης…

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet