Θέματα των σχολείων Λυκόβρυσης & Πεύκης συζήτησαν δήμαρχος και Ένωση Γονέων
Κοινωνία

Θέματα των σχολείων Λυκόβρυσης & Πεύκης συζήτησαν δήμαρχος και Ένωση Γονέων

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 η προγραμματισμένη συνάντηση (που είχε αναβληθεί λόγω των καλοκαιρινών διακοπών) του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων με τον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσο Μαυρίδη.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Νικολιδάκης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Γκαραβέλας, και οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Α/βάθμιας, κ. Τσόλας, και Β/βάθμιας, κ. Μαρμαγγιόλης.

Η συζήτηση, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων, διεξήχθη «σε πολύ καλό κλίμα και ήταν ουσιαστική και με εμβάθυνση στα θέματα που τέθηκαν, με θετικές παρεμβάσεις όλων των συμμετεχόντων».

Τα θέματα που συζητήθηκαν, επιγραμματικά, ήταν:

  • Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των σχολικών κτηρίων.
  • Επισκευή και συντήρηση των σχολείων – Εργολαβίες.
  • Ενίσχυση του ρόλου των Σχολικών Επιτροπών.
  • Ποια είναι τα ποσά που δαπανώνται για τα σχολεία και ποια η προέλευσή τους.
  • Αίτημα για τροποποίηση των δρομολογίων της Δημοτικής Συγκοινωνίας ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι μαθητές κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους από τα σχολεία.
  • Στήριξη στο αίτημα (που θα γίνει στο ΠΕΑΠ) για την παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου και άλλων δημοτικών κτηρίων, προς τα σχολεία χωρίς περιορισμό.
  • Πρόταση ώστε οι παρελάσεις να είναι κοινές και για τις δύο δημοτικές ενότητες και να γίνονται εναλλάξ.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο για όλα τα παραπάνω θέματα και έδωσε τις απαιτούμενες διευκρινήσεις σε ερωτήματα που του έθεσαν τα μέλη του Δ.Σ. Σύμφωνα με την Ένωση Γονέων, τα πιο σημαντικά που προέκυψαν από τη συζήτηση των θεμάτων είναι:

  • Η ύπαρξη ενός υπολοίπου 220.000 ευρώ που είναι εγγεγραμμένο στον προϋπολογισμό για επισκευαστικές δαπάνες των σχολείων. Συμφωνήθηκε να υπάρξει άμεση συνεργασία των εμπλεκομένων (Τεχνική Υπηρεσία, Σχολικές Επιτροπές, διευθυντές σχολείων, Ένωση Γονέων), ώστε να επιτευχθεί η αξιοποίηση του ποσού σε έργα που έχουν ανάγκη τα σχολεία του Δήμου.
  • Η αποδοχή από τον δήμαρχο του αιτήματος της Ένωσης για Έκτακτη Επιχορήγηση της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής ώστε να αγοραστούν τα βιβλία ξένων γλωσσών για τους μαθητές της Α΄ τάξης των Λυκείων. «Μέχρι τώρα η αγορά των βιβλίων αυτών γινόταν από τις οικογένειες των μαθητών, μιας και το Υπουργείο Παιδείας έχει επιλέξει (με ποια κριτήρια άραγε;) να μη τα χορηγεί δωρεάν όπως όλα τα άλλα» σημειώνει η Ένωση Γονέων.
  • Η πρόταση του δημάρχου, την οποία και η Ένωση αποδέχθηκε, για κοινή συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Κτ.Υπ. Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ) ώστε να ασκηθεί πίεση για θέματα που εκκρεμούν στα σχολεία του Δήμου.

Κλείνοντας τη συνάντηση το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Πεύκης – Λυκόβρυσης ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την ενημέρωση και την αποδοχή των αιτημάτων του, τονίζοντας ότι «η Ένωση Γονέων ως θεσμικός φορέας είναι πάντα διαθέσιμη για συνεργασία τόσο με τον ίδιο, όσο και με τις υπηρεσίες του Δήμου με σκοπό τη βελτίωση και αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους μαθητές και τα σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet