«Καλή επιτυχία» στους μαθητές από τον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

«Καλή επιτυχία» στους μαθητές από τον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Πρεμιέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 και οι μαθητές και οι μαθήτριες της τελευταίας τάξης του Λυκείου καλούνται να διαγωνισθούν για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, με ανακοίνωσή του εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές του Δήμου και αποδίδει τα εύσημα στους καθηγητές τους και τις οικογένειες των παιδιών, αλλά και τους Συλλόγους Γονέων και την Ένωση Γονέων που επί σειρά μηνών βρίσκονται στο πλευρό τους, βιώνοντας μέρα με τη μέρα τη μεγάλη τους προσπάθεια για το τελικό «διαγωνίζεσθαι»: τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος επισημαίνει: «Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι ένα μεταίχμιο εποχής στην ανάπτυξη και την ενηλικίωσή σας. Ένα ορόσημο και συνάμα μία δυναμική αφορμή για το πέρασμα στη ζωής σας από την εφηβεία στη νεότητα. Δεν χρειάζεται να έχετε άγχος. Η επιτυχία σας ή όχι στη ζωή, η επαγγελματική σας πορεία και η προσωπική σας ευτυχία δεν περνά κατ΄ ανάγκη μέσα από την επιτυχία στις πανελλαδικές. Οφείλετε όμως να τιμήσετε τους κόπους σας καθ΄ όλη τη χρονιά, καθώς και των οικογενειών και των καθηγητών σας που στάθηκαν δίπλα σας. Να διαγωνιστείτε ήρεμα, χωρίς περιττά βαρίδια σκέψεων για το αύριο και να αποτυπώσετε στην κόλα του χαρτιού όλη τη γνώση για την οποία έχετε προετοιμαστεί μέχρι τη μεγάλη μέρα! Και τι είναι αυτό που την κάνει μεγάλη; Το θάρρος, η τόλμη, η ηρεμία, η δυναμικότητα του χαρακτήρα, του κάθε μαθητή να περάσει μέσα από τη δοκιμασία και να μεγαλώσει ως άνθρωπος. Να αφήσει πίσω του οριστικά την εφηβεία και να πατήσει γερά στο κατώφλι της νεότητας θέτοντας μία σειρά από προϋποθέσεις και προχωρώντας στις αντίστοιχες επιλογές που θα του διασφαλίσουν ευημερία, ποιότητα ζωής και μετεξέλιξη σε μία δημιουργική και συγκροτημένη προσωπικότητα. Οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν είναι ούτε η αρχή, ούτε το τέλος για μία επιτυχημένη πορεία. Ο τρόπος που θα τις αντιμετωπίσετε, όμως, ο οποίος θα κρίνει μία σειρά από επιλογές τις οποίες θα κληθείτε να προβείτε τα επόμενα χρόνια και με βάση αυτές να χαράξετε την πορεία της ζωής και της προσωπικότητάς σας, μπορούν να οδηγήσουν σε μία επιτυχημένη ζωή. Γιατί οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι το μεγάλο “Ταξίδι” για τη σφυρηλάτηση μίας δυναμικής προσωπικότητας και όχι η “Ιθάκη” της επιτυχίας εάν μπορούμε να δανειστούμε το γνωστό σχήμα ενός από τους αγαπημένους ποιητές, του Κωνσταντίνου Καβάφη. Το “Ταξίδι” και η δυναμική προσωπικότητα που διαμορφώνετε κατά τη διάρκειά του θα κρίνει τη μετέπειτα πορεία σας. Γιατί οι δυναμικές προσωπικότητες πάντα επιτυγχάνουν! Σας εύχομαι από καρδιάς “ευ αγωνίζεσθαι” αποκύημα των κόπων και των προσπαθειών που έχετε καταβάλλει. Εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα σας στον Δήμο μας για να σας στηρίζουμε!».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet