Μαχητική συγκέντρωση εργαζομένων και φορέων στην Πεύκη
Κοινωνία

Μαχητική συγκέντρωση εργαζομένων και φορέων στην Πεύκη

«Σε μία ιδιαίτερα μαχητική συγκέντρωση στην Πεύκη» όπως λένε οι διοργανωτές, που πραγματοποίησαν το Σωματείο των Εργαζομένων του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης μαζί με τον Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Πεύκης, την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021, το πρωί έδωσαν το «παρών» δεκάδες εργαζόμενοι, νεολαίοι, γυναίκες και συνταξιούχοι της περιοχής.

Στην παρέμβασή του, ο Γιώργος Δασκαλάκης, πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων του Δήμου, μίλησε για «επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης μπροστά στην πανδημία και τα ελλιπή μέτρα προστασίας, η ένταση της τρομοκρατίας απέναντι σε εργαζόμενους και του Δήμου από τη δημοτική αρχή της Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, όπου αντιδήμαρχος έστειλε περιπολικό σε εργαζόμενο για να προσέλθει στην εργασία του, παρότι βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια».

Από πλευράς του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης», στον χαιρετισμό του, ο Κώστας Κατιμερτζόγλου επισήμανε τις «εγκληματικές ευθύνες κυβέρνησης και δημοτικής αρχής για τα κλειστά σχολεία, το χάλι της τηλεκπαίδευσης, τις σχολικές αίθουσες που δεν επαρκούν».

Από την πλευρά του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Πεύκης, η Ιώ Καραντζούνη αναφέρθηκε στις επιπτώσεις των νέων εργασιακών σχέσεων που έχουν επιβληθεί στη ζωή της νέας γυναίκας, εργαζόμενης, μητέρας, με αφορμή την πανδημία, ενώ επισήμανε την ανάγκη να δημιουργηθεί άμεσα Κέντρο Υγείας στη Λυκόβρυση, ένα έργο που έχει «παγώσει» εδώ και περίπου δέκα χρόνια.

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν και εκπρόσωποι του Σωματείου Συνταξιούχων Αμαρουσίου και γύρω Δήμων, αλλά και ο Σύλλογος Κατοίκων του Ηλιακού Χωριού.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet