Μ. Ασπραδάκη: Δεκτές οι απολογητικές εξηγήσεις της Μ. Πατούλη
Κοινωνία

Μ. Ασπραδάκη: Δεκτές οι απολογητικές εξηγήσεις της Μ. Πατούλη

Για «απολογητικές εξηγήσεις» από πλευράς της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη αναφορικά με την εθελοντική αιμοδοσία της 26ης Μαρτίου κάνει λόγο η πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ, Άννα Ασπραδάκη.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της κ. Ασπραδάκη σημειώνεται:

«Δεκτές οι απολογητικές εξηγήσεις της Μ. Πατούλη για την παράκαμψη των δημοτών στην Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας»
Άννα Ασπραδάκη – πρόεδρος ΚΟΙΠΑΠ: Παράλληλα, η πρόεδρος του ΝΠΔΔ ενημερώνει τη Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη για τις διαδικασίες εθελοντικής αιμοληψίας ώστε να μην βρεθεί ξανά σε θέση να απολογείται δημόσια.

Η πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ, Άννα Ασπραδάκη, επικοινωνεί με τους δημότες στη Λυκόβρυση – Πεύκη, ενημερώνει και αναφέρει ότι:

Κατανοεί τις δημόσιες απολογητικές εξηγήσεις – διευκρινίσεις της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Μαρίνας Σταυράκη-Πατούλη για το γεγονός ότι παρέκαμψε τη σειρά των δημοτών που ακολουθούσαν κατά γράμμα το κανονιστικό πλαίσιο των πέντε σταδίων εθελοντικής αιμοδοσίας κατά τη σχετική ημέρα αγάπης και εθελοντικής προσφοράς αίματος στον Δήμο (26/3). Γιατί;

Γιατί αλήθεια που δεν αμφισβητείται από κανέναν, ούτε βέβαια δύναται βάσει τηρούμενων διαδικασιών και εγγράφων να αποδείξει η ίδια το αντίθετο, αλλά και κατά προκύπτουσα δήλωσή της (σ.σ. σύμφωνα με τη δημόσια ανακοίνωσή της: «απευθύνθηκε στον υπεύθυνο ιατρό»), η κ. Πατούλη δεν ακολούθησε τα αρχικά τρία στάδια που προβλέπονται για κάθε εθελοντή αιμοδότη. Αυτά εκφράζουν στην ολιστική συμπεριφορά του από την αρχή έως το τέλος της παρουσίας του την πρόθεσή του να γίνει εθελοντής αιμοδότης. Βέβαια, τη σχετική πρόθεση εξέφρασε και η κ. Πατούλη με μεταγενέστερη δημόσια ανακοίνωσή της, αν και οι πράξεις της είχαν αποδείξει το αντίθετο. 

Εν κατακλείδι, ενημερώνεται η κ. Πατούλη, ώστε να μη βρεθεί ξανά σε θέση να απολογείται ή να επιννοεί διάφορες περίτεχνες κατασκευές της πραγματικότητας των πράξεων και των λόγων της ή να επιχειρεί να συνταιριάσει τις πράξεις και τα λόγια της λασπολογώντας προς τους πολιτικούς της αντιπάλους με κατά φαντασίαν μυθεύματα, και κυρίως για να έχει μία καλύτερη επικοινωνιακή (σημειωτέον: συνώνυμο της ψηφοθηρικής) εικόνα ουσίας λόγων και πράξεων ότι οι διαδικασίες εθελοντικής αιμοδοσίας για την ενίσχυση της δημοτικής τράπεζας αίματος και με στόχο το κοινό καλό και τη διατήρηση της καλής υγείας για όλους (τους εθελοντές αιμοδότες, αλλά και τους αποδέκτες του δώρου αυτού της ζωής) και συνεπώς και της ίδιας της κ.  Πατούλη, έχουν ως εξής:

Στάδια που ακολουθεί ένας δημότης για να μπορέσει να αιμοδοτήσει:

  1. Περνά από τη γραμματεία του Δήμου και αναγράφει τα προσωπικά του στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, ημερομηνία γέννησης, τηλέφωνο, και απαντά στην ερώτηση αν έχει αιμοδοτήσει ξανά για τη Δημοτική Τράπεζα).
  2. Συμπληρώνει το έντυπο που προορίζεται για το Νοσοκομείο, το οποίο αναγράφει εκτός από τα παραπάνω στοιχεία και προσωπικά δεδομένα που αφορούν στην υγεία του (φάρμακα, επεμβάσεις,τυχόν ατυχήματα κ.τ.λ.).
  3. Πηγαίνει στον νοσηλευτή, ο οποίος κάνει μέτρηση αιμοσφαιρίνης (απαραίτητη προϋπόθεση τουλάχιστον για τις γυναίκες). 
  4. Πηγαίνει στον γιατρό, ο οποίος παίρνει ένα ιστορικό από τον εν δυνάμει αιμοδότη, κάνει μέτρηση αρτηριακής πίεσης και αφού αξιολογήσει τα δεδομένα του αποφασίζει αν θα αιμοδοτήσει ή όχι. Εφόσον η απάντηση είναι θετική κολλά στο παραπεμπτικό του αιμοδότη το προσωπικό κωδικό για τη μονάδα αίματος (χωρίς αυτό ο αιμοδότης δεν μπορεί να αιμοδοτήσει).
  5. Περιμένει να έρθει η σειρά του για να ξεκινήσει η διεργασία της αιμοδοσίας από τον αιμολήπτη.

Η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, Άννα Ασπραδάκη, καλεί τους δημότες και συνδημότες της να εστιάζουν στην ουσία και στην αγάπη στον συνάνθρωπο προσφέροντας το δώρο της ζωής, γινόμενοι εθελοντές αιμοδότες. Η κ. Ασπραδάκη διαβεβαιώνει ότι η ίδια και στο σύνολό του το ΚΟΙΠΑΠ στέκεται και θα στέκεται δίπλα στους δημότες, αρωγός τους και θα αντιτάσσει σε κάθε επικοινωνιακή κατασκευή της πραγματικότητας από την κ. Πατούλη, αλλά και κάθε σχετικά επίδοξο επιτηδευματία αιρετό ή πολιτικό, την ειλικρίνεια, την αλήθεια, προσκαλώντας σε μία μεγάλη αγκαλιά αγάπης έναντι κάθε κίνησης λασπολογίας και μικροπολιτικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet