Μ. Νικολαϊδου: Ζητεί αναβολή της συζήτησης στο ΚΟΙΠΑΠ για τα «τραγικά υψηλά» τροφεία των  παιδικών σταθμών Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Μ. Νικολαϊδου: Ζητεί αναβολή της συζήτησης στο ΚΟΙΠΑΠ για τα «τραγικά υψηλά» τροφεία των παιδικών σταθμών Λυκόβρυσης – Πεύκης

Η Μαρήλια Νικολαϊδου, τακτικό μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΙΠΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, η οποία εκπροσωπεί την ανεξάρτητη δημοτική παράταξη «Συμμαχία Πολιτών», όπως ενημερώνει με σχετική ανακοίνωση, έθεσε εγγράφως και επισήμως από το Σάββατο 2/5, θέμα αναβολής της συζήτησης της Δευτέρας 4/5, γύρω από το ύψος των τροφείων των παιδικών σταθμών του Δήμου, τα οποία είναι τα υψηλότερα όλης της Αττικής, όπως σημειώνει.

Όπως σημειώνει η κ. Νικολαϊδου, προχώρησε στο εν λόγω αίτημα καθώς «μέσα στην πανδημία δεν μπορεί ο Δήμος να προχωρά σε τέτοιες αποφάσεις που πλήττουν καίρια τις οικογένειες».

Η σχετική ανακοίνωση της κυρίας Νικολαϊδου:

Η υπόθεση των υπερβολικών τροφείων στους παιδικούς σταθμούς της πόλης μας είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί πολλές φορές στο παρελθόν και όλοι έχουν συμφωνήσει ότι η πλειοψηφία του ΚΟΙΠΑΠ και η διοίκηση του Δήμου έχουν ξεπεράσει τα όρια. Δεν περιμέναμε όμως ότι μέσα στην τραγική αυτή περίοδο της πανδημίας θα είχαμε τα ίδια. Δεν περιμέναμε ότι η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ θα έφερνε στη νέα σύνθεση του Δ.Σ. μια εισήγηση-απόφαση χωρίς διάλογο, χωρίς στοιχεία αλλά και χωρίς συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αφού καλούμαστε να ψηφίσουμε με email ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό θέμα.

Εκπροσωπώ στο Δ.Σ. την ανεξάρτητη παράταξη «Συμμαχία Πολιτών», μια παράταξη που έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια κατά των υπέρογκων τροφείων. Μια παράταξη που δεν δεσμεύεται από κόμματα και συμφέροντα. Με σαφήνεια λοιπόν όταν μας εστάλη η ημερήσια διάταξη τοποθετηθήκαμε κατά των υπέρογκων τροφείων. «Ο Δήμος μας είναι πρωταθλητής από την… ανάποδη» είχε σημειώσει ο επικεφαλής μας και πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος αναφερόμενος στην εικόνα των τροφείων σε ολόκληρη την Αττική, ενώ και το μέλος της παράταξής μας, που συμμετείχε στην απόφαση 88/ 2018, την οποία προτείνει το προεδρείο του ΚΟΙΠΑΠ, την είχε καταψηφίσει.

Εγκαίρως λοιπόν έστειλα το Σάββατο προς την πρόεδρο του ΚΟΙΠΑΠ με κοινοποίηση και προς όλα τα μέλη του Δ.Σ. να αναβληθεί η συζήτηση των θεμάτων αυτών γιατί πρέπει να μειωθούν τα τροφεία. Με ικανοποίηση είδα την επόμενη ημέρα ότι το αίτημα αναβολής υποβλήθηκε και από δυο ακόμα παρατάξεις της μειοψηφίας. Άρα η πρόεδρος έχει την υποχρέωση να μην προχωρήσει σε αυτή την εισήγηση. Και βεβαίως να θέσει πριν από όλα σε ψηφοφορία το αίτημα της αναβολής.

Έχουμε όλοι υποχρέωση, γιατί πιστεύω ότι όλοι αναγνωρίζουμε τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες μια οικογένεια τα φέρνει βόλτα, να μην προχωρήσει η επικαιροποίηση των σημερινών τροφείων. Μια μείωση της τάξεως του 40% είναι αναγκαία.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet