Στην κοπή πίτας του Συλλόγου Ηπειρωτών Λυκόβρυσης ο δήμαρχος
Κοινωνία

Στην κοπή πίτας του Συλλόγου Ηπειρωτών Λυκόβρυσης ο δήμαρχος

Στον φιλόξενο χώρο του Ιδρύματος Τοσίτσα στη Δημοτική Κοινότητα Λυκόβρυσης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 ο Σύλλογος Ηπειρωτών Λυκόβρυσης παρουσία του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη.

Ο δήμαρχος συνεχάρη τα μέλη του Συλλόγου για το έργο τους, τους ευχήθηκε μία δημιουργική χρονιά, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στη διαχρονική αξία και προσφορά των Ηπειρωτών στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι: «Όσο ξερό και άγονο είναι το έδαφος της Ηπείρου τόσο πλούσιο φύτρωσε και ευτυχώς εξακολουθεί να φυτρώνει το δέντρο της ευεργεσίας. Οι Ηπειρώτες συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγαλύτερων ευεργετών του Έθνους, ενώ οι πλούσιες δωρεές τους υπήρξαν καταλυτικές για τη μόρφωση, τον πολιτισμό, τη διαπαιδαγώγηση, την απελευθέρωση της Ελλάδας και την κοινωνικοοικονομική της ανόρθωση. Συνέβαλαν σε μέγιστο βαθμό στην επιβίωση του Γένους, στην πνευματική του αναγέννηση και στην πολιτική του αποκατάσταση. Ήταν οι προάγγελοι και τροφοδότες της νεοελληνικής μας αναγέννησης. Μεγάλοι εθνικοί ευεργέτες, όπως οι Αβέρωφ, Αρσάκης, Γεννάδιος, Στουρνάρας, Τοσίτσας, Χατζηκώστας και αδελφοί Ζάππα, Ζωσιμάδες, Ριζάρη, Σίνα κ.ά. άφησαν μία τεράστια πολιτιστική κληρονομιά που ακόμη και σήμερα είναι αισθητά φανερή. Στο πρόσωπό σας βλέπουμε αυτή την ιστορική διαδρομή των Ηπειρωτών και αναγνωρίζουμε ότι με τη σειρά σας προσπαθείτε για το καλύτερο των οικογενειών, των συμπολιτών σας και του Δήμου μας ευρύτερα».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet