Στις εκδηλώσεις εορτασμού στη μνήμη του Αγ. Παντελεήμονος ο Τ. Μαυρίδης
Κοινωνία

Στις εκδηλώσεις εορτασμού στη μνήμη του Αγ. Παντελεήμονος ο Τ. Μαυρίδης

Ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού στην Πεύκη με τη μεγαλειώδη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου, παρουσία του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη, και αιρετών της Διοίκησης του Δήμου.

Στον μεθεόρτιο Εσπερινό που τελέστηκε χοροστάτησε ο μητροπολίτης Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος, πλαισιωμένος από πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως.

Ο μητροπολίτης χειροθέτησε τον εφημέριο του Ναού π. Γεώργιο Σταθόπουλο με το οφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου, ενώ ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας στους γύρω δρόμους, στην οποία συμμετείχε πλήθος πιστών.

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο μητροπολίτης τους προέτρεψε «να ευγνωμονούμε τον Άγιο Παντελεήμονα, που διαθέτουμε υγεία και ειρήνη τις μέρες αυτές. Να μη θεωρούμε αυτά ως δεδομένα και εαυτούς άφθαρτους και αήττητους».

Από πλευράς του ο π. Γεώργιος ευχαρίστησε τον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσο Μαυρίδη, τους δημοτικούς συμβούλους που παρέστησαν στον εορτασμό, τη φιλαρμονική ορχήστρα της Πυροσβεστικής και τέλος τους πατέρες που συμμετείχαν στη λιτάνευση.

Ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης αντάλλαξε θερμές ευχές με τους παρευρισκομένους, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον μητροπολίτη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλο.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet