Στο ΚΑΠΗ Λυκόβρυσης ο Γ. Θεοδωρακόπουλος
Κοινωνία

Στο ΚΑΠΗ Λυκόβρυσης ο Γ. Θεοδωρακόπουλος

Το ΚΑΠΗ Λυκόβρυσης επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και ενημέρωσε του παρευρισκόμενους για την κοινωνική πολιτική της παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και για όλα τα μεγάλα θέματα της πόλης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αναβάθμισης των υπηρεσιών του ΚΑΠΗ, κάτι που είχε κάνει και ως δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2010, αλλά πολλά πράγματα εγκαταλείφθηκαν, στην επαναλειτουργία των θερινών θαλασσίων λουτρών, που κόπηκαν χωρίς λόγο και τη διάθεση γιατρού, που σήμερα δεν υπάρχει, για τη διευκόλυνση των μελών.

«Ξέρετε ότι το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι που σε όλη την Ελλάδα καταρρέει εδώ λειτουργεί άψογα γιατί το 2008 ο τότε δήμος Πεύκης ήταν ένας από τους 18 δήμους (σε σύνολο 1.000) σε όλη την Ελλάδα που μονιμοποίησε τους τρεις υπαλλήλους του προγράμματος και γι αυτό δεν κινδυνεύει να μείνει ξεκρέμαστος, όπως συμβαίνει με όλους τους άλλους δήμους;» τόνισε. Και συνέχισε:

«Η Λυκόβρυση έχει αρκετά ανοικτά θέματα και πρέπει να σκύψουμε όλοι με αγάπη και ενδιαφέρον επάνω τους. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να πετύχουμε. Εμείς δεν ήρθαμε εδώ για να κάνουμε αντιπολίτευση. Εμείς βάλαμε πλάτη στη δημοτική αρχή γιατί θέλαμε να βοηθήσουμε την πόλη μας. Κι όταν λέμε πόλη μας εννοούμε και τη Λυκόβρυση και την Πεύκη. Είμαστε πλέον ενιαίος δήμος και κάνουν μεγάλο λάθος αυτοί που συνεχίζουν και σήμερα να κάνουν διχαστική πολιτική» τόνισε.

Ο κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος αναφέρθηκε και στα οικονομικά. «Μας κατηγόρησαν χρησιμοποιώντας παραπλανητικά στοιχεία και προεκλογικά το 2010 και μετεκλογικά. Τα μεγάλα χρέη της Πεύκης τα είχε δημιουργήσει η δημοτική αρχή Καμάρα και όχι εμείς. Για να γίνει καλύτερα αντιληπτό τη δική μας τετραετία πληρώσαμε περίπου 3.000.000 ευρώ μόνο για να εξυπηρετήσουμε τα τοκοχρεωλύσια από τα δάνεια και τις υποχρεώσεις Καμάρα και των στενών συνεργατών του που σήμερα έρχονται και ζητάνε την ψήφο σας. Είπανε ότι ανεβάσαμε τις υποχρεώσεις του δήμου κατά πέντε εκατομμύρια. Λένε όμως τη μισή αλήθεια. Γιατί στο ταμείο του δήμου και των Νομικών Προσώπων αφήσαμε 1,5 εκατομμύριο ευρώ, γιατί αφήσαμε άλλα 2.000.000 ευρώ παρακρατηθέντα, αφήσαμε επίσης 1.300.000 εκατομμύρια από υποχρεώσεις προς τον δήμο και 200.000 που μας χρωστούσαν από το υπουργείο και εισπράχτηκαν από τον δήμο τον άλλο χρόνο από το πρόγραμμα Θησέας. Δηλαδή σύνολο 5.000.000 ευρώ, αλλά αυτά τα κρύβουν. Τόσο απλά είναι τα πράγματα και τόσο μεγάλα είναι τα ψέματά τους, γι΄ αυτό και με το χρόνο πέφτουν».

Ο πρώην κοινοτάρχης Λυκόβρυσης Λευτέρης Κωνσταντινίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφέρθηκε στην ανάπλαση του Ο.Τ. 9. «Είπαν ότι ήμουν κατά του έργου. Δεν είναι αλήθεια. Εγώ ζήτησα από τον δήμαρχο μεγαλύτερη έκπτωση, γιατί ένα έργο 14.200.000 ευρώ δεν μπορεί να παίρνει έκπτωση μόνο 19%, όταν ο ίδιος ο δήμαρχος έλεγε παλιότερα ότι δεν θα υπογράψει με έκπτωση κάτω από 30-35% και να πληρώνουν οι Λυκοβρυσιώτες μια ζωή χαράτσι στα δημοτικά τέλη. Ένα χαράτσι που πρέπει να καταργηθεί».

Ο κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος υποσχέθηκε στα μέλη του ΚΑΠΗ ότι θα τα ξαναπούνε σύντομα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet