Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης: Όλοι στους δρόμους
Κοινωνία

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης: Όλοι στους δρόμους

Να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015, στις 18:30, στην Ομόνοια, καλεί τους εργαζόμενους το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Το Σωματείο καλεί όλους τους εργαζόμενους «στους δρόμους» και προκηρύσσει απεργία στις 12 Νοεμβρίου.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 22-10-2015 στις 6:30 στην Ομόνοια

Τα μέτρα που ξεκίνησε να φέρνει η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. είναι μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας για εμάς τους εργαζόμενους. Όλα τα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματά μας το επόμενο διάστημα θα χτυπηθούν αλύπητα για να μπορέσουν, στα συντρίμμια τους, να δημιουργήσουν τους όρους για να ανακάμψουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Τα μέτρα πρέπει να επιστραφούν από τους εργαζόμενους ως απαράδεκτα!

Στον κλάδο μας επιχειρούν να καταργήσουν τα βαρέα και ανθυγιεινά, οδηγώντας συναδέλφους να δουλεύουν ως τον θάνατο σε εργασίες που δεν αντέχει ο άνθρωπος να κάνει. Φέρνουν νέο μισθολόγιο με μειώσεις μισθών και σύνδεση των απολαβών με την προθυμία να εφαρμόσει ο κάθε εργαζόμενος τις πολιτικές επιλογές κυβέρνησης και δημάρχων, που στρέφονται ενάντια στα λαϊκά στρώματα των δήμων μας, αλλά και τα δικαιώματα τών συναδέλφων μας. Παράλληλα προχωρούν σε εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών με μια σειρά από προσχήματα, αλλά πάντα στην κατεύθυνση της παραχώρησης των δυνάμει κερδοφόρων υπηρεσιών των δήμων σε ιδιώτες, που θα χρηματοδοτούν τα κέρδη τους με την αύξηση των ανταποδοτικών αντιτίμων στα λαϊκά στρώματα. Ετοιμάζουν να φέρουν αξιολόγηση από διευθυντικά στελέχη – μάνατζερ που θα προσλαμβάνουν, για να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, και να εφαρμόζουν πλήρως με τη γνωστή τακτική του «διαίρει και βασίλευε» στους εργαζομένους, τις αντεργατικές και αντιλαϊκές στοχοθεσίες δημάρχων και κυβερνήσεων. Σε συνδυασμό με τη διευρυμένη κινητικότητα που θα εφαρμόσουν, ετοιμάζονται να βαφτίσουν τις απολύσεις αποχωρήσεις.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση. Φτιάχνουν ένα μαύρο μέλλον για μας και τα παιδιά μας. Δεν θα γίνουμε δούλοι τον 21ο αιώνα! Να μπούμε στον αγώνα με σχέδιο πάλης, ανυποχώρητου αγώνα, με διάρκεια, που θα περνά μέσα από διαδοχικές συγκρούσεις.

Οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί περί διορθωτικών κινήσεων είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου, παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του. Δεν πρέπει να πιάσουν τόπο στις συνειδήσεις των εργαζομένων, γιατί θα χαθεί πολύτιμος χρόνος για την οργάνωση του αγώνα, τη διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων ανακούφισης. Αυτή η πολιτική δεν διορθώνεται, δεν παίρνει μερεμέτια και σοβατίσματα. Πρέπει να την αντιπαλέψουμε, να τη δυσκολέψουμε, με στόχο να την ανατρέψουμε μαζί με τις αιτίες που τη γεννούν. Κανένας να μην απέχει! Η αποχή είναι σιωπηλή αποδοχή των μέτρων. Μας θέλουν αμέτοχους στον καναπέ να σιχτιρίζουμε από μακριά και όχι στον δρόμο του αγώνα.

Πρέπει να καταλάβουν καλά ότι δεν έχουν τη συναίνεσή μας στο σφαγιασμό μας. Ανεξάρτητα με το τι ψήφισε ο καθένας στις πρόσφατες εκλογές. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Εμείς έχουμε τη δύναμη, αν συνειδητοποιηθεί το μέγεθός της, η κατεύθυνση που πρέπει να τη στρέψουμε, τότε θα επιστρέψει η ελπίδα για μας και τα παιδιά μας.

Όλοι στους δρόμους! Κλιμακώνουμε προκηρύσσοντας απεργία στις 12 Νοέμβρη.

Ο Πρόεδρος                                                                                                      Ο Γραμματέας                                    

Δασκαλάκης Γεώργιος                                                                         Αποστολίδης Φώτης

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet