Χρηματοδότηση 80.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για την προστασία των δασών του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Χρηματοδότηση 80.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για την προστασία των δασών του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Χρηματοδότηση ύψους 80.000 ευρώ για την προστασία και την αναβάθμιση των δασών του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ενέκρινε το Πράσινο Ταμείο, την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024. Για την έγκριση της αίτησης χρηματοδότησης ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Ιωάννη Ανδρουλάκη.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε σχετικά: «Άμεσα ξεκινάμε με παρεμβάσεις έτσι ώστε να προστατεύσουμε τα δάση μας, Αργύρη, Κάσδαγλη και Μορέλλα. Ο Δήμος μας χρησιμοποιεί κάθε πηγή χρηματοδότησης με σκοπό να αναπτύξει νέους πνεύμονες πρασίνου».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το παραπάνω είναι το αποτέλεσμα της εμπεριστατωμένης επιστημονικής πρότασης υπό τη μορφή του απαιτούμενου Τεχνικού Δελτίου σχετική με την «Ενίσχυση Πυροπροστασίας Περιοχών ΟΤΑ Α’ Βαθμού με περιαστικά Δάση» για «Χρηματοδότηση δημιουργίας περιμετρικών ζωνών 10 μέτρων πέριξ οικισμών εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών» στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024», στον Άξονα Προτεραιότητας 6 (Α.Π. 6) του Πράσινου Ταμείου.

Τέλος, σημειώνεται ότι καθοριστική ήταν η συμβολή του αντιδημάρχου Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Νίκου Γιαννόπουλου, του ΠΕ Πολιτικού Μηχανικού, διευθυντή της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας Ηλία Αντωνόπουλου, της Δρ Γεωργίας Τσολομύτη, ΠΕ Γεωπόνου στο Τμήμα Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, του Αντώνη Μπόλλα, Msc Γεωπόνος ΓΠΑ, και του Στέργιου Διαμαντόπουλου, Περιβαλλοντολόγου – Μελετητή.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet